Logotips d'organismes oficials

Ràfels viu unes festes completes plenes d’alegria

Les Festes Majors de Ràfels van arrencar amb el volteig de campanes i el passacarrers de les penyes.

La plaça va ser l'epicentre de les activitats festives a la localitat. | Foto: MJG

Ràfels tenia ganes de festes després de gairebé tres anys sense elles a causa de la pandèmia, i s’ha notat. Així, el municipi s’ha omplert de música, ball, tradició i devoció del 5 al 9 d’agost. Les Festes Majors de Ràfels van arrencar amb el volteig de campanes i el passacarrers de les penyes. També va haver-hi lloc pels actes tradicionals com les processons, el pa beneït, la diana florejada o el ball del fanalet.

Durant estos cinc dies de celebracions tampoc van faltar els espectacles i activitats per als més petits de la casa, els concursos com el de gunyot o les revetlles a càrrec d’orquestres de la talla de “Titan“, “Venom” o “Dolche” i el Festival de jota amb l’agrupació de cordes i veus del Baix Aragó. Dins de les festes els “Quintos” també van tenir el seu protagonisme dedicant-los un dia replet d’activitats, des d’una missa en honor als Quintos a una xocolatada i sessions de ball. El ball del Fanalet tancava esta jornada.

En els dies grans de les festes tampoc va fallar la cita amb el patró del poble. El dilluns 8 d’agost a partir de les vuit del matí va tenir lloc la diana florejada amb la xaranga “El revoltijo” de Alloza, posteriorment es va pujar en romeria a l’Ermita de Sant Rafael on es va dur a terme una solemne missa en honor al patró. Els actes més desenfadats van arribar a la nit amb les disfresses per a adults en la plaça en finalitzar la disco-mòbil.

Des de la comissió van transmetre la seua alegria pel bon desenvolupament de les festes majors, sense cap contratemps i amb una elogiable resposta per part dels veïns i veïnes de Ràfels. Van explicar també que tots els actes programats, amb l’ajuda de l’ajuntament, intentaven donar cabuda a tots els gustos i edats perquè se sentiren partícips i acollits per unes festes que són de tots i totes. Amb un sopar de germanor, amenitzada per la Xaranga a “Todo Ritmo”, una gran traca i una Gimcana, Ràfels posava fi a uns intensos dies festius i s’acomiadava de les festes Majors 2022 pensant ja en les de l’any que ve.

Fotos: Marta Jiménez
Text: Redacció
Mitjans