Logotips d'organismes oficials

La Portellada s’ompli de gent per les festes patronals

La localitat va celebra Sant Cosme i Sant Damián del 22 al 26 de setembre

Video Thumbnail
La Portellada s'ha omplert de gent durant les festes patronals
Un molt bon sabor de boca és el que se li ha quedat a tots els veïns de La Portellada després de les seues festes majors, i no per la seua tradicional sardina rostida, que també, sinó per la quantitat de gent i el que s'ha pogut disfrutar d'estes festes en honor a Sant Cosme i a Sant Damián. Gloria 

Un molt bon sabor de boca és el que se li ha quedat a tots els veïns de La Portellada després de les seues festes majors, i no per la seua tradicional sardina rostida, que també, sinó per la quantitat de gent i el que s’ha pogut disfrutar d’estes festes en honor a Sant Cosme i a Sant DamiánGloria Serrat, alcaldessa de la localitat i membre de la Comissió de Festes, ho resumix així: “el dissabte va haver-hi moltíssima gent, ens vam sentir una mica superats, la veritat. Crec que no havia vist tanta joventut junta per aquí pel poble. Així que molt bé”.

De fet, abans de la vespra, els tiquets ja s’havien acabat, i això que s’havien fet 350 paperetes sent al voltant de 240 el número d’empadronats a la localitat de La Portellada. Un any en què es pot dir que han hagut de penjar el cartell de complet perquè no sols han acudit a esta cita tan assenyalada els empadronats i els que tenen segona residència, sinó que han acudit persones de tota la comarca del Matarranya. “Ha vingut molta gent de fora, encara que som pocs els del poble, els joves de l’institut coneixen amics, els amics porten a altres amics i venen de tots els costats”, explica Serrat.

Malgrat que les prediccions amenaçaven pluja, el temps els va donar un respir. “El divendres donaven aigua per a totes les festes, sí que ha plogut, però en el moment ideal, no ha afectat per a les activitats”, comentava Serrat. Unes activitats que han omplert l’agenda de tots els veïns de la localitat i a molts de la comarca del Matarranya durant els cinc dies que han durat les festes majors. Jocs infantils, tornejos de futbol, berenar popular orquestres o disfresses són algunes d’elles en un any on han posat en marxa el joc de la pastanaga. L’alcaldessa de la localitat ho analitzava d’esta manera “és un joc que dura totes les festes amb la finalitat de fer relacionar-se a la gent gran amb els nens, als del poble amb els de fora… és un joc molt divertit”.

Enguany es va decidir que les pregoneres de les festes foren les sanitàries de la localitat. Així ho han cregut oportú pel complicat que ha estat esta temporada de pandèmia. Gloria Serrat afirma que s’han portat molt bé amb el poble, “a més, una d’elles porta més de trenta anys al poble i ens ajuda sempre, siga l’hora que siga i són molt eficients, la veritat”. Després d’estos dies tan intensos només queda tornar a la normalitat.

REDACCIÓ
Mitjans