Logotips d'organismes oficials

La DGA subvencione l’adquisició de cases en el medi rural per assentar població

Un total de 152 jóvens d'Aragó han obtingut ajuda per a la compra de primeres residències en poblacions inferiors als 5.000 habitants

Presentació de la convocatòria d'habitatge per a jóvens. | Foto: NDM

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, ha fet balanç de la convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de cases i primeres residències que ha impulsat el Govern d’Aragó, una línia de subvencions que s’ha orientat a jóvens menors de 35 anys de poblacions inferiors als 5.000 habitants. Esta convocatòria ha estat dotada amb més de 1,22 milions d’euros, la qual derive del Pla d’Habitatge 2018-2021. Una inversió que s’ha traduït en la concessió de 152 ajudes i que ha atès el 100% de les sol·licituds presentades. Unes ajudes que s’han concedit per ordre de presentació i que s’han destinat a sufragar fins al 20% del preu de compra de les cases, amb un import màxim de 10.800 euros per petició.

Sobre esta qüestió, Soro va apuntar que des del departament s’aposte perquè els recursos públics es destinen a la promoció de residències de lloguer, però estes ajudes resulten molt interessants perquè s’han orientat a la compra de primeres residències, pensades principalment per a assentar població al món rural. Per províncies, s’han destinat un total de 272.500 euros a la província d’Osca i s’ha beneficiat 36 jóvens. A Saragossa s’han adquirit 78 cases, destinant-se un total de 663.700 euros de subvenció. En el cas de la nostra província, s’han resolt 38 peticions, amb una quantia de 292.700 euros. De totes elles, una afecte el Matarranya, i ha servit per a comprar una primera residència a Vall-de-roures.

El termini per a presentar sol·licituds per a estes ajudes es va tancar el novembre de l’any passat, i les ajudes s’estan abonant una vegada s’ha presentat l’escriptura pública de compravenda dels immobles. S’ha sufragat l’adquisició de cases que ja estaven acabades i en situació d’ocupació immediata, amb la finalitat d’optimitzar tot el parc residencial existent al món rural.

REDACCIÓ
Mitjans