Logotips d'organismes oficials

Cada vegada més pobles del Matarranya se sumen a la festa de ‘Halloween’

Les Antenes informatives de la comarca del Matarranya van organitzar una festa del terror a l'ermita de Sant Miquel de La Portellada

Video Thumbnail
Halloween La Portellada Antenes informatives Comarca del Matarranya
Moltes localitats del Matarranya s'han apuntat a celebrar 'Halloween', la festa dels morts de tradició anglosaxona. Per exemple, La Freixneda, que es va convertir en Fresnelvania, una casa del terror molt aconseguida instal·lada a l'ajuntament i que va espantar a tots aquells valents que es van atre

Moltes localitats del Matarranya s’han apuntat a celebrar ‘Halloween’, la festa dels morts de tradició anglosaxona. Per exemple, La Freixneda, que es va convertir en Fresnelvania, una casa del terror molt aconseguida instal·lada a l’ajuntament i que va espantar a tots aquells valents que es van atrevir a entrar. Allí dins hi havia les escenes més horribles de les principals pel·lícules de terror de tota la història. Valljunquera tampoc es va quedar curta. Els carrers de la localitat es van omplir d’escenografies d’autèntica por, va destacar un aquelarre ple de bruixes i éssers vinguts d’altres mons. A Calaceit es va fer un recorregut de disfresses amb sorpreses terrorífiques. I a Massalió s’ha preparat per a esta tarda una gymkhana terrorífica per a nens i nenes.

Però l’epicentre comarcal de la por es va localitzar el passat divendres a la tarda a l’ermita de Sant Miquel de La Portellada, on les Antenes informatives de la comarca del Matarranya, joves d’entre 14 i 18 anys, amb el suport del Departament de joventut comarcal van preparar una tarda terrorífica amb activitats inspirades en ‘Halloween’. La proposta va triomfar entre els jóvens de la localitat i de poblacions veïnes. Tot l’entorn natural es va omplir d’éssers malignes i de decoració terrorífica. Van preparar tallers de decoració de carabasses i de maquillatge i un scaperoom a l’aire lliure. El scaperoom de por va ser l’activitat estrella i ràpidament es van omplir les inscripcions. En este joc, els grups de joves havien de superar diferents proves d’enginy per a escapar dels inquietants personatges que rondaven per la muntanya. Ania i Alicia, antenes informatives, contaven que s’havien posat en contacte amb una professional d’esta mena de propostes perquè els orientés a l’hora d’organitzar-lo, “hem posat un munt de proves per l’ermita i hi ha ‘antenes’ disfressades amagades per la zona per a espantar els participants i també per a ajudar-los a completar el joc en una hora”.

Les antenes informatives no es perden cap oportunitat per a organitzar una bona festa i dinamitzar la joventut dels pobles. En esta ocasió, l’excusa era ‘Halloween’ i tota parafernàlia de monstres, fantasmes i éssers malignes que porta amb ella esta festa dels morts. Es tracta d’una celebració que cada vegada té més força en les nostres terres i que atrau sobretot a jóvens i xiquets, és per això que moltes d’estes propostes que s’han organitzat pel pont de Tots els Sants, s’han dut a terme gràcies a les AMPA dels col·legis.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans