Logotips d'organismes oficials

La desena edició de ‘Camins de Germanor’ marxe d’Herbers a Mont-roig

Després de viatjar per tots els pobles que fan frontera amb la localitat, l'associació cultural 'Sucarrats' comence ara les rutes a la inversa

Video Thumbnail
La desena edició de 'Camins de Germanor' marxa d'Herbers a Mont-roig
Si les primeres nou edicions dels Camins de Germanor van eixir de Mont-roig, ara faran el recorregut a la inversa. El 22 d'octubre passat, Herbers va ser el punt d'eixida d'una nova excursió impulsada per l'associació cultural Sucarrats, en la qual van participar més de 90 senderistes procedents pri

Si les primeres nou edicions dels Camins de Germanor van eixir de Mont-roig, ara faran el recorregut a la inversa. El 22 d’octubre passat, Herbers va ser el punt d’eixida d’una nova excursió impulsada per l’associació cultural Sucarrats, en la qual van participar més de 90 senderistes procedents principalment dels dos municipis veïns, però també de Torredarques i Pena-roja. Un ‘Camins de Germanor’ que va pujar fins a la Punta de la Camiseta, que ens regale unes panoràmiques espectaculars, i va discórrer per paratges de gran bellesa com la Font de la Mançana. L’excursió va marxar a les 9 del matí des de la plaça d’Herbers, amb arribada prevista a les 2 de la tarde a Mont-roig. Una ruta exigent, amb desnivells pronunciats, i que conste de 13 quilòmetres. A continuació, hi va haver dinar de germanor per a unes 120 persones, així com l’actuació del grup comarcal Lovazz.

Maria Morera i Carlos Marzo són membres dels ‘Sucarrats’ de Mont-roig, i van recordar que «superades estes nou edicions, en les quals hem visitat tots els pobles que llinden amb Mont-roig, ara fem les rutes a la inversa». Una experiència que ha començat per Herbers i que continuarà amb les altres localitats veïnes. Des de l’organització van reconèixer que «l’afluència de participants als ‘Camins de Germanor’ sol rondar les 100 persones. Molts senderistes són fixos, i van repetint cada any». En esta edició va predominar el públic de Mont-roig i d’Herbers, així com caminants de pobles del voltant i veïns de segona residència, «a qui els encante caminar per les nostres sendes i les nostres muntanyes». A més dels ‘Camins de Germanor’, l’associació cultural impulse també els ‘Camins pels Masos’ a la primavera.

R. LOMBARTE
Mitjans