Logotips d'organismes oficials

Tomás Guitarte, escollit coordinador d’una executiva de Teruel Existe amb relleu generacional

En el seu nomenament, va assenyalar que “pocs estan més convençuts i orgullosos que natres de les potencialitats d'este territori. Per això lluitem per canviar aquelles qüestions que no es fan bé”

Javier Ciprés (el primer assegut per la dreta) forme part de la coordinadora executiva de Teruel Existe. | Foto: NDM

Teruel Existe ha fet un nou pas en la seua història per a transformar-se en el partit polític que portarà el seu nom. La formació va celebrar el passat 20 de novembre la seua primera assemblea general, en la qual va triar la coordinadora executiva, organització interna del partit constituïda de forma paritària i amb una àmplia representació geogràfica de la província. El coordinador serà Tomás Guitarte, el qual estarà acompanyat de Paula Navarro, Diego Loras, Maria José Abad, Raquel Benedí, Roberto Gamarra, Luis Miguel Vela, Beatriz Redón, el matarranyenc Javier Ciprés, José María Hernández i Ainhoa Gascón. També s’ha constituït una mesa de respecte i garanties, com a òrgan consultiu, presidida per l’actual senador Joaquín Egea.

A la cloenda de l’acte, Tomás Guitarte va apel·lar a la il·lusió amb la que afronten esta nova etapa, i en la qual s’organitzen per afrontar els pròxims reptes electorals, autonòmiques i municipals, després de més de vint anys de moviment ciutadà i tres de representació parlamentària amb l’agrupació d’electors al Congrés i al Senat. Guitarte va afegir que aspiren a continuar sent la força majoritària de la província, «perquè de veritat Terol sumo a Aragó i a Espanya, donat que durant les últimes quatre dècades l’altra política que hi havia no ens defensava i no han aconseguit resoldre els problemes de desequilibri, despoblació i desídia de les institucions amb la nostra província».

D’esta manera, Teruel Existe aspire a seguir sumant afiliats i simpatitzants, i per això han posat en marxa la campanya ‘La casa común de los turolenses’, amb la qual criden a participar tots els que comparteixen l’objectiu d’emprendre amb urgència la regeneració de la província. Guitarte va incidir que no importe d’on es vingue, sinó cap a on es dirigiran, deixant en segon pla la ideologia personal de cadascú per a lluitar per este objectiu comú, i que tots els participants d’este projecte són conscients que «la suma de tots és el que ens farà assolir els nostres objectius, que la nostra província, comarques i pobles tinguen un futur millor».

Guitarte va incidir en «la importància per a Terol que es consolide una ferramenta de participació política que la defense», i va afirmar que són «l’herència de l’esperit reivindicatiu a la província». L’objectiu és arribar a influir sobre el poder perquè canvien les condicions de vida dels turolencs, que «no hem vingut per quedar bé amb ningú, sinó per defensar els interessos de la província d’una vegada per totes». Des de Teruel Existe va assegurar que no entraran en provocacions «de tots aquells que intenten trencar el nostre principi de transversalitat, perquè el que interesse ara a la província és emprendre i solucionar problemes acumulats durant dècades».

Tomás Guitarte va defensar a més que aporten una política diferencial «on unim amb la mateixa rellevància el moviment ciutadà i l’eina política». Segons Guitarte, l’entrada de Teruel Existeix al Congrés i el Senat es considere un pas encertat, «per aconseguir posar sobre la taula el crit d’auxili de la província, però també per incloure al debat polític un problema estructural que estava sent ocultat: els desequilibris territorials interns i la despoblació. I aquí Terol hi té molt a dir». Així, va traslladar el seu convenciment que si no estigués Teruel Existeix «no s’estaria avançant, però hem de continuar per este camí, que serà de llarg recorregut», i va apuntar que esta situació té solució. «Pocs estan més convençuts i orgullosos que natres de les potencialitats del territori. Per això mateix lluitem per les qüestions que no es fan bé».

REDACCIÓ
Mitjans