Logotips d'organismes oficials

ATADI Valderrobres ven 6.150 quilos de paper triturat en un any

Este paper es destine a les explotacions ramaderes del Matarranya, on s'utilitze de llit per als gorrinets

Usuaris d'ATADI Valderrobres, descarregant diaris a convertir en un futur en tires de paper. Foto: NDM

Els usuaris del centre ATADI Valderrobres van triturar vora de 6.150 quilos de paper de diari durant l’any 2022. Parlem d’un paper que es destine a les explotacions ramaderes de la comarca del Matarranya, on s’utilitze com a llit per als gorrinets, cosa que els proporcione una major confortabilitat. La destrucció de paper de diari és una de les faenes laborals principals que fan els usuaris del centre ocupacional d’ATADI Valderrobres, on arriben diaris procedents de tota la província.

Els deu centres d’ATADI, assentats a totes les comarques de la província, recullen diaris per fer-los arribar al centre de Vall-de-roures. «A això se sumen els punts de recollida assentats en algunes institucions, empreses o establiments que col·laboren en tot este procés, especialment a la Comarca del Matarranya», va apuntar Ester Bernad, directora d’ATADI Valderrobres. Precisament, des d’ATADI «agraïm la col·laboració de comerços, negocis i institucions, que guarden els diaris i ens els fan arribar perquè els ho puguem donar un segon ús», va afegir Bernad, qui va considerar que «estem molt agraïts de tindre tants col·laboradors als nostres pobles i que contribueixen que les persones amb discapacitat intel·lectual puguen impulsar faenes com esta al centre ocupacional».

Col·laboració social
Per a recollir el màxim número de diaris possible, ATADI va instal·lar en seu dia diferents punts de recollida a ajuntaments, entitats, empreses i establiments, de manera que qualsevol ciutadà pot deixar els seus diaris vells en algun d’estos punts. A la vegada, «qualsevol institució o empresa que vulgue col·laborar amb esta iniciativa, pot contactar amb ATADI Valderrobres al telèfon 978 890 424 i natres li facilitarem les bosses i la manera de recollir els diaris», va apuntar la directora del centre.

Els centres d’ATADI estableixen rutes de recollida de diaris en els quals, i sempre que sigue possible, hi participen els usuaris. La recollida de diaris es converteix així en una faena més dels diferents centres ocupacionals, ja que els usuaris recorren les seues localitats amb freqüència setmanal o quinzenal, recollint la premsa. «És una labor útil per als usuaris, ja que és una faena que els permet socialitzar amb els veïns del poble i ser una part activa de la comunitat on viuen», va entendre Ester Bernad.

Els diaris, una vegada llegits, es trituren, convertint-los en tires, procés que exerceixen persones amb discapacitat intel·lectual al centre ocupacional d’ATADI Valderrobres. Els usuaris seleccionen este paper, el revisen i el pesen abans del pas per la trituradora, ja que només es pot utilitzar el paper de diari. Després, este paper es pose en bosses i arribe a les granges, on s’utilitze de llit per als gorrinets, ja que ajude que els animals estiguen secs i calents. Així, els diaris també tenen una segona vida.

REDACCIÓ
Mitjans