Logotips d'organismes oficials

La plega i la festa a la foguera obri el Sant Antoni de Vall-de-roures

La celebració de Sant Antoni, el patró de capital del Matarranya, ha estat tot un èxit. Un nombrós públic va assistir a la plega, la foguera, la missa baturra i 'los dichos' a Sant Antón.

Video Thumbnail
La plega i la festa a la foguera obrin el Sant Antoni a Vall-de-roures
El dilluns 16 de gener, en Vall-de-roures, es va celebrar la plega i la foguera en la nit prèvia a Sant Antoni, mentre que el dimarts, com és costum, va tindre lloc la missa baturra i la posterior benedicció dels animals entre altres activitats que són ja tota una tradició. Carlos Morera, este veí d

El dilluns 16 de gener, en Vall-de-roures, es va celebrar la plega i la foguera en la nit prèvia a Sant Antoni, mentre que el dimarts, com és costum, va tindre lloc la missa baturra i la posterior benedicció dels animals entre altres activitats que són ja tota una tradició. Carlos Morera, este veí del poble involucrat enguany en la celebració de la festa, comentava que “han fet una processó amb el sant, vestits de joteros i quan baixen faran un vermut popular”.

A continuació, José Serrat, conegut com ‘el bicho va pujar al balcó de l’ajuntament, per a recitar ‘els dichos a Sant Antón‘, fet que ja és tradició a Vall-de-roures. Tot un dia de festa dedicat al patró dels animals. “Sempre s’ha mantingut la tradició, a més, al ser un dia laborable d’entre setmana, és un dia de festa per al poble i no hi ha molta afluència de gent de fora”, comenta Morera.

I és que esta festa aconseguix unir als veïns de la capital del Matarranya on cadascun ajuda en el que pot, al que Carlos afegix que “aquí ha vingut gent d’altres pobles que venen a ajudar a agafar llenya per a la foguera. Un dia abans es fa la plega per a aconseguir diners per al que es dona, com per exemple el vermut. Després per a la subhasta la gent del poble està molt involucrada perquè fan pastes a casa i les donen per a subhastar”.

Un dia festiu i molt agradable per al nombrós públic que omplia la plaça malgrat l’aiguat previ que va amenaçar amb deslluir la festa al carrer.

ISABEL APARICIO
Mitjans