Logotips d'organismes oficials

Crítics del PAR abandonen el barco i furguen una mica més en la ferida del partit

Figures destacades de la formació aragonesista, com Berta Zapater, Julio Esteban o Elena Allué, qui va ser cessada del càrrec de directora general de Turisme pel mateix Arturo Aliaga a l'octubre de 2021, són les baixes més sonades

Imatge de l'últim congrés del PAR. Foto: NDM

Nou capítol en la crisi interna del PAR. Esta vegada, en forma de baixes. I és que figures destacades de la formació aragonesista, com ara Berta Zapater, Julio Esteban, Javier Callizo o la mateixa Elena Allué, qui va ser la rival directa del mateix Arturo Aliaga (president del partit) en aquell congrés que ara ha anul·lat un jutge i ha obert la caixa dels trons, han abandonat el partit. Parlem de baixes rellevants del sector crític del partit, les quals van portar a judici el congrés que va suposar la reelecció d’Aliaga l’any 2021 com a president del partit per irregularitats. Des del rotatiu ‘Diario de Teruel’ recollien declaracions del sector crític, al·legant que “el PAR no té solució interna per la defensa de l’aragonesisme i Espanya”, considerant que l’anul·lació del congrés del partit són fets “de tal gravetat que desautoritzen els seus autors, coautors i còmplices per a seguir un minut més, no només davant del partit, sinó inclús com a militants de base”.

El mateix rotatiu recorde que, cansats d’esperar que Arturo Aliaga iniciés un camí de reconciliació interna del partit, com se li va demanar, el sector crític lamente que el president del PAR haja “aprofundit en noves ferides i divisions”, inclús entre tots aquells que estaven al seu costat, enfonsant la formació i deixant-la sense cap eixida política possible, ni interna ni externa. El PAR està vivint un 2023 explosiu, i sobretot el seu president. El passat dijous 12 de gener, la situació encara es va complicar una mica més, quan la majoria de l’executiva va votar a favor de recórrer la sentència que anul·lava per irregularitats el sonat congrés del PAR que va reelegir Aliaga com a president. Una decisió a la qual s’oposava el mateix Aliaga. Uns dies abans, el president del PAR va dinamitar les relacions internes del partit, quan va demanar als seus socis autonòmics (en este cas el PSOE) la dimissió del vicepresident de la Diputació de Teruel, Alberto Izquierdo, en este cas del PAR.

La crisi interna i de poder del partit s’ha convertit en una espècie de Game of Thrones a l’aragonesa, per molt que la majoria de l’executiva que va acordar recórrer la sentència considere que “no és una maniobra per a assumir el poder”, al·legant que ningú ha qüestionat Aliaga com a president del PAR. De fet, les baixes de persones importants dins del partit, com són Elena Allué, Berta Zapater o Julio Esteban, i que s’han afegit a les que durant els últims mesos han protagonitzat pesos pesants com Fernando Cavero (històric alcalde del Matarranya), el exsenador, José María Fuster o el expresident de la Diputació, Ramón Millán, fan pensar tot el contrari. I és que la crisi del PAR possiblement no ha acabat. De fet, i a través d’un comunicat, els crítics del partit han avançat que es produiran més baixes rellevants, tant d’alcaldes com de regidors municipals. Al Matarranya, els regidors del PAR de La Freixneda ja es van apartar del partit fa més d’un any i mig per desavinences en la direcció

REDACCIÓ
Mitjans