Logotips d'organismes oficials

El Matarranya recupere serveis, però manté problemes en el subministre de llum, telèfon i internet

Avui encara s'estan donant problemes importants, sobretot en connexió de llum i accés a internet. Serveis bàsics, com ajuntaments i Centres de Salut, afectats per estos problemes

Avui s'han recuperat alguns serveis, com el butano, en algunes poblacions del Matarranya. Foto: R. Lombarte

A poc a poc, el Matarranya està recuperant la normalitat després de la nevada que va caure entre dimarts i dimecres. Les carreteres estan totes obertes, s’ha recuperat el servei de les escoles i les escoles infantils que el dimecres no van poder obrir, com també la gestió de residus ‘Porta a Porta’ o Atenció a Domicili. Però una vegada més, tantes com nevades tenim al territori, el subministre de llum, així com les connexions de telefonia fixa, mòbil i internet, continuen generant importants problemes. De fet, al llarg de tot el matí, serveis bàsics com l’atenció d’ajuntaments i els consultoris mèdics, no tenien ni línia de telèfon ni connexió d’internet. Poblacions com Queretes, Beseit, Vall-de-roures i Lledó patien d’estos problemes, mentre algunes altres porten patint talls puntuals de llum durant tot el de matí. Una nevada més amb incidències, i que sovint fan perdre la paciència d’uns usuaris que paguen per uns serveis que en moments puntuals constaten que no són eficients. Esta vegada, els problemes s’han donat principalment amb MoviStar.

A partir de les 12.30 hores s’ha anat recuperant el servei de telefonia, d’internet i de llum per les poblacions afectades. Problemes que no són nous, com el cas de Queretes, on porten una setmana amb incidències importants en internet i telefonia. De fet, Fernando Camps, alcalde de la població, va explicar que “la setmana passada, abans de la nevada, vam estar sis dies sense ADSL i sense telefonia, tant a l’ajuntament com al consultori. El metge s’ha queixat. Diu que això és insostenible perquè així ni pot baixar documents ni pot fer receptes”. A l’ajuntament “estem igual. Així no es pot treballar”. Un problema que pareixia resolt a primers d’esta setmana, però “la nevada ha tornat a tirar la línia. Tornem a estar igual”. Malestar també a Lledó, que durant el matí d’avui vivien una situació pareguda, com també a la capital comarcal, on el Centre de Salut de referència tenia problemes de comunicació. Sense connexió tampoc es podia pagar amb targeta de crèdit i molta gent no pot treballar.

Dimecres va ser un dia summament complicat en algunes poblacions del Matarranya. De fet, els talls en el subministre de llum van dificultar molt el treball en el món de la restauració, les oficines i en el sector primari, on bona part de les granges funcionen amb automàtic. El servei de butano i de paqueteria, en aquelles poblacions que es va suspendre, ha recuperat la normalitat. Des de la Comarca del Matarranya informen també que demà divendres es recollirà la fracció RSU pels municipis on dimecres no es va poder fer el servei per la nevada.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans