Logotips d'organismes oficials

Més de 50 dones es reunixen en Pena-roja per a gaudir de Santa Àgueda

Des de les 10 del matí i fins que el cos aguante, així és com s'anunciava el dia de Santa Àgueda, que el dissabte 4 de febrer es va celebrar en Pena-roja de Tastavins.

Video Thumbnail
Més de 50 dones es reuneixen a Pena-roja per a commemorar Santa Àgueda
Al matí esmorzar, missa, processó i menjar popular, sense oblidar-nos, per descomptat, de les mamelletes, del bingo i els sortejos. Dissabte passat va ser un dia molt complet per a les dones de Pena-roja i és que després de dos anys, van celebrar Santa Àgueda com es mereix. Rosaura Cardona és membre

Al matí esmorzar, missa, processó i menjar popular, sense oblidar-nos, per descomptat, de les mamelletes, del bingo i els sortejos. Dissabte passat va ser un dia molt complet per a les dones de Pena-roja i és que després de dos anys, van celebrar Santa Àgueda com es mereix. Rosaura Cardona és membre de la Junta de Santa Àgueda, i explicava així la jornada “enguany després de dos anys d’aturada per la pandèmia i totes les restriccions, hem reprès la festa com sempre l’hem celebrat”. Un dia replet d’activitats al qual han assistit més de 50 dones del municipi.

A la tarda, van continuar les activitats. Edu Mutante va aconseguir fer riure a totes les dones. Finalment, van tenir música en una tarda en la qual van ballar i van gaudir totes les assistents. A més, han volgut aprofitar el dia per a “fer una crida a la gent jove perquè no es perden les tradicions, és una tradició de molts anys, és un dia que podem enfocar de la manera que es vullga, enguany l’hem volgut enfocar en un tema reivindicatiu, destacar el paper de la dona en la societat, reivindicar els valors que tenim, el que podem aportar, sentir-nos fortes, orgulloses i valeroses“, comenta Cardona.

Santa Àgueda va ser condemnada a què li tallaren els pits per negar-se a lliurar la seua virginitat a l’emperador Quincià, posteriorment va ser torturada i cremada. És per això que el dia de la celebració de la seua mort ha servit també per a reivindicar el paper de la dona, “ens hem trobat amb molts drets que ens han donat generacions anteriors a nosaltres i això ho hem de valorar, i nosaltres volem deixar coses a les generacions que vindran” al que Rosaura afegix que “és important donar-nos suport entre nosaltres i que millor que un dia així per a reivindicar-nos com a dones i tenir un dia de convivència”.

Un dia, el de Santa Àgueda, que feia dos anys que no es podia celebrar i en el qual els riures i els balls van omplir el multiusos de Pena-roja durant tota la jornada.

ISABEL APARICIO
Mitjans