Logotips d'organismes oficials

Diputació impulsarà diferents accions a tota la província per a sensibilitzar sobre igualtat

La institució provincial ha ampliat la llista de murals per la igualtat i ha organitzat diferents tallers que es faran al llarg del mes de març

Enguany, la Diputació ha anunciat activitats i accions en les 10 comarques de la província. | Foto: NDM

La Diputació Provincial impulsarà noves accions de sensibilització per la igualtat de gènere arreu coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La institució provincial ha ampliat la llista de murals per la igualtat amb noves obres a Alcorisa, Alfambra i Calamocha i ha organitzat diversos tallers i xarrades que es faran al llarg del mes de març a diferents municipis, entre elles una a Pena-roja. La diputada de Benestar Social, Rosario Pascual, ha destacat que el 8M «és un dia de celebració pels avenços que s’han aconseguit al llarg de la història», però també de «reivindicació per tot el que ens quede per assolir en matèria d’igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la vida». A la vegada, va recalcar que durant eixe dia «volem posar en valor el paper fonamental de les dones al medi rural, en contínua lluita contra la despoblació».

Precisament, este 8 de març a les onze del matí, s’inaugurarà a Alfambra un dels tres murals que ha impulsat Elena Castillo, i en el qual es pot llegir la frase ‘Sin nosotras se para el mundo’. Amb esta reivindicació es pretén destacar la importància de la funció de la dona dins i fora de casa, sobretot al medi rural, on a més impulsen la cultura i preserven la tradició. Pel que fa als tallers, s’hi organitzaran dos tipus d’activitats. Per un costat, Concha Mejía dirigirà diferents sessions de ioga i, per un altre, Eva Pérez serà l’encarregada d’impartir una sèrie de xarrades orientades a la reflexió i l’apoderament de les dones. Les sessions de ioga tindran una durada de tres hores i estaran dividides en tres temàtiques diferents. Uns tallers que aniran per poblacions com Gea d’Albarrasí, i que continuarà per altres com ara Ariño, Mosquerola i Palomar de Arroyos.

Paral·lelament, Eva Pérez impartirà els tallers Conectando con nosotras mismas, dissenyat per a crear i fomentar el creixement personal i l’apoderament de la dona, així com El poder de las imágenes, en el qual, a través d’anuncis publicitaris, treballarà sobre la imatge de la dona que es difon, i ¿Las profesiones tienen género?, on ella convidarà a reflexionar sobre el paper de la dona en l’àmbit laboral. Totes estes xarrades arribaran a diferents poblacions, entre elles Vinaceite, l’Anglesola i Pena-roja de Tastavins, com probablement també a Mirambell. En el cas de Pena-roja, que ha segut el poble del Matarranya on arribaran estes activitats, falte per tancar el dia i l’hora que es farà el taller, com també acordar quina de les opcions es durà.

REDACCIÓ
Mitjans