Logotips d'organismes oficials

Massalió done color i vida als murs de les piscines coincidint amb el 8M

L'acció ha estat impulsada pel CSA l'Argilaga, en col·laboració amb el consistori, i hi han participat un total de 27 persones

Les veïnes del poble, a la vora del mural que han pintat durant este 8M. | Foto: M. M. B.

Una de les accions més colorides d’este 8M al Matarranya s’ha viscut a Massalió. Seguint l’estela de l’any passat, el CSA l’Argilaga, en col·laboració amb l’ajuntament de Massalió, va impulsar una acció en la qual van participar 27 veïns de totes les edats, sobretot dones, i que va consistir en pintar un tram més del mur de les piscines. La iniciativa, sota el lema ‘Juntes som més fortes’, es va viure durant el matí del diumenge 5 de març, i es va tancar amb un vermut per a totes les assistents. Laira Gonzalo forme part del col·lectiu l’Argilaga, i va reconèixer que «va ser una experiència molt enriquidora com a comunitat de dones perquè, per una vegada, ens vam poder ajuntar i fer alguna cosa entre totes. Una cosa gran, una cosa visible. Va ser una experiència molt xula i el resultat ho pot admirar tot el poble». Una acció que es va allargar més de dos hores i mitja, i que va consistir en pintar 6 metros de mural, que se sumen als 9 metros que ja es van pintar l’any 2022 coincidint amb esta celebració. Al mural, on predominen els tons liles, violetes, taronges i grocs, apareix una composició abstracta que va crear la mateixa Laira Gonzalo a partir d’objectes, faenes i idees que representen les dones de Massalió. Satisfacció entre les participants, que ja estan pensant en pròximes edicions del 8M per a seguir donant vida i color als murs de Massalió.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans