Logotips d'organismes oficials

Molta participació als Carnestoltes de Pena-roja

Al poble es va fer festa a la tarda, per als xiquets i xiquetes, i discomòbil a la nit, per als adults

Video Thumbnail
Pena-roja tanca les Festes de Carnestoltes al Matarranya
Pena-roja de Tastavins ha estat el poble encarregat de tancar els carnestoltes al Matarranya, una festivitat que a la comarca s'ha allargat un mes. I és que malgrat no poder realitzar els carnestoltes fins a este passat cap de setmana, Pena-roja no ha volgut deixar escapar l'oportunitat de disfressa

Pena-roja de Tastavins ha estat el poble encarregat de tancar els carnestoltes al Matarranya, una festivitat que a la comarca s’ha allargat un mes. I és que malgrat no poder realitzar els carnestoltes fins a este passat cap de setmana, Pena-roja no ha volgut deixar escapar l’oportunitat de disfressar-se. Els veïns del poble han hagut d’esperar, perquè diferents activitats culturals i esportives, entre elles la Copa d’Espanya d’Enduro MTB, els ha fet impossible celebrar el carnestoltes abans. Carlos Vives de l’associació Cultural explicava que “és una de les festes que la gent del poble té assenyalada al calendari, i malgrat que no es fa quan toca realment Carnestoltes, té molta participació“.

Es va fer una volta pel poble amb la xaranga ‘Sempre sone bé’ per a amenitzar les disfresses tant per a la ronda d’adults com per a la dels xiquets. A la tarda, també hi havia xocolata i música per als menuts, “hi ha vegades que fem coses per la tarda per als nens, i en les últimes edicions fins i tot amb música”, comentava Vives, i afegia que “per a un públic més adult hi ha discomòbil durant tota la nit”. Una discomòbil que va animar a la gent gran fins a altes hores de la matinada. I és que molts veïns de Pena-roja i d’altres municipis pròxims, es van bolcar en la festa, i es va disfressar per una de les festes més divertides de l’any. Es va veure molta varietat de propostes, molts jocs de taula com el partxis o el dómino i, jocs més locals, com la morra, hi havia els personatges de Bola de Drac i de la película Toy Story, es va veure també un grup de caputxetes i llops i, fins i tot, astronautes i extraterrestres.

Carnestoltes és una festa que es va començar a realitzar de nou a Pena-roja a principis dels anys 90 i que és molt esperada pels veïns d’este municipi. Un dissabte amb molta participació tant a la tarda com a la nit. És precisament esta activitat amb la qual l’Associació Cultural Tastavins comença l’any, però que busca altres propostes al llarg de tota la temporada que ajuden a dinamitzar el municipi.

L’Associació Cultural Tastavins està composta per un gran nombre de socis de la localitat de Pena-roja i la finalitat principal de la qual és la de participar durant tot l’any amb diferents activitats culturals. Carnestoltes, el ‘jubileu’ o la ‘castanyada’ són festes que fan des d’esta associació. “Es van alternant activitats, es van buscant coses noves i s’intenta que tinguem un moviment cultural el més gran possible dins de les possibilitats d’un poble com Pena-roja”, comenta Carlos Vives. A més, esta associació ha portat al municipi propostes com Los Titiriteros de Binefar, així com diferents teatres i monòlegs. Esta és una agrupació que du a terme moltes activitats al llarg de tot l’any. Buscant sempre propostes noves amb la intenció de tenir un bon moviment cultural al poble.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans