Logotips d'organismes oficials

L’associació del Medievo recrearà l’enterrament de l’inquisidor de Queretes Cristóbal García Medina

Recentment, s'ha restaurat un sarcòfag medieval que es va recuperar de la Font de les Aixetes, i que es pot visitar als jardins

La XVII edició del Mercat Medieval se celebrarà este dissabte i domenge a Queretes, coincidint amb la Fira del Vi. | Foto: NDM

L’associació cultural Medievo de Queretes ja ho té pràcticament tot preparat per a la celebració de la XVII edició del Mercat Medieval que se celebrarà dissabte i domenge, coincidint amb la Fira del Vi. De fet, i al llarg d’este cap de setmana, el nucli històric de Queretes albergarà diferents activitats, fent un viatge apassionant a través del temps i fent parada en el seu passat medieval. Les activitats començaran dissabte a partir de les onze del matí amb la Ronda de Artistas del Medievo, mentre que a les 12, i coincidint amb la inauguració de la fira i la recepció de les autoritats, s’ha programat el pregó Bienvenidos a Cretas, que anirà a càrrec del Grup de Teatre de la població.

Totes les activitats es faran al casc històric de la vila de Queretes, que durant el cap de setmana es transformarà en un autèntic mercat medieval. De fet, les places i carrers estaran engalanats amb les banderes i els escuts heràldics de les famílies més representatives de la localitat, on no hi faltaran els punts d’alimentació, d’artesania i venda ambulant, espais dedicats a oficis antics o inclús una zona infantil de jocs. A la una de la tarde es viurà la cercavila interactiva Juglareando, mentre que a la tarde tindrem la proposta Despiertasiesta, d’assistència obligada després de la parada a dinar. A més, i abans del sopar medieval i de la festa nocturna, que serviran de colofó a la intensa activitat de dissabte, tindrem una segona passada de ‘Juglareando’, així com l’espectacle itinerant Magia en la noche.

Per al diumenge tindrem un dels moments més esperats i alhora originals del cap de setmana. I és que per a l’edició d’enguany, i aprofitant la restauració recent d’un sarcòfag medieval, l’associació del Medievo de Queretes farà una recreació històrica potent. Al migdia, la vila de Queretes celebrarà la Recreació de l’Enterrament de l’Inquisidor de Queretes, Cristóbal García Medina, un fet històric que està documentat i que ens trasllade fins a l’any 1587. La recreació consistirà en l’eixida del seguici des de la plaça de l’església fins als jardins de la Corona d’Aragó i ens explicarà com eren els actes funeraris de l’Edat Mitjana. A través de la recreació històrica, des del municipi també es donarà a conèixer el sarcòfag que va ser recuperat de la Font de les Aixetes i que s’ha restaurat.

Esta recreació històrica, però, no serà l’únic espectacle preparat al voltant del Mercat Medieval per a la jornada de diumenge. A partir de les onze del matí, el mercat reobrirà les portes amb ambientació musical, i que anirà a càrrec de El Sol Naciente. A més, i de les dotze a les dos de la tarde estan programades diferents activitats per al públic infantil, i que comptaran amb els esperats tornejos medievals per a continuació prosseguir amb el Taller de Circ Mil·lenari. A més, a la jornada de clausura hi ha previstes altres activitats, entre elles l’espectacle itinerant Pollo y patatas. ¿O prefieres jamón? i que tindrà lloc després de la recreació de l’enterrament. Ja a la tarde seguirà l’activitat al Mercat Medieval amb la cercavila Magicum i ambientació musical. La clausura de la fira medieval es viurà a partir de les 7 de la tarde amb la cloenda del mercat i el comiat dels visitants, i que estarà amenitzat amb un espectacle itinerant.

VÍCTOR TENA
Mitjans