Logotips d'organismes oficials

Un cap de setmana multitudinari en la Fira d’Antiguitats de La Freixneda

Este passat cap de setmana, 8 i 9 d'abril, ha tingut lloc la Fira d'Antiguitats, Arts, Oficis, Monedes i Bitllets de La Freixneda. Un cap de setmana que ha estat tot un rècord de participació, tant d'estands com d'afluència

Video Thumbnail
La Freixneda viu una Setmana Santa multitudinària amb la seua Fira de les Antiguitats
Moltíssima ha estat la participació en la Fira d'Antiguitats, Arts, Oficis, Monedes i Bitllets de La Freixneda. Este passat cap de setmana i coincidint, com ja és tradició, amb la Setmana Santa, ha tingut lloc esta particular fira. Tallers, artesans i moltes parades d'antiguitats han omplert els car

Moltíssima ha estat la participació en la Fira d’Antiguitats, Arts, Oficis, Monedes i Bitllets de La Freixneda. Este passat cap de setmana i coincidint, com ja és tradició, amb la Setmana Santa, ha tingut lloc esta particular fira. Tallers, artesans i moltes parades d’antiguitats han omplert els carrers d’esta població. Un cap de setmana que ha estat tot un rècord de participació, tant d’estands com d’afluència. Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda, mostrava així el seu entusiasme, “estem emocionats, la veritat és que la 23 edició de la fira ha estat millor del que prevèiem”, al que afegia que “l’ambient i l’actitud festiva que estem tenint a la plaça major i als carrers és d’agrair, la gent s’ha bolcat i ha vingut a la fira. Estem realment molt contents” i és que, és veritat que s’esperava una gran afluència de gent, però es van desbordar les previsions, “està costant aparcar i hem hagut d’enviar a gent a regular una mica el trànsit perquè està sent bastant caòtic, sobretot a la part inferior del poble”, confessava Fontanet.

110 estands, tallers de clauers, costura, aiguardent, cuir i fins i tot màgia, entre molts altres. Una zona de jocs infantils i demostració d’oficis tradicionals, com ara el guarnicioner, la fabricació d’albarques o el de vidre bufat. La Freixneda s’ha omplert de parades, activitats i gent durant un cap de setmana en el qual, a més, el temps va acompanyar. I és que este és un dels caps de setmana amb més afluència de l’any a la comarca. Segons l’alcalde, “la Setmana Santa, en general, és com agafar tot l’estiu i ajuntar-lo en 4 o 5 dies. És un moment molt intens, després de l’hivern, hi ha retrobament, bon temps i festa”.

Una fira que ha volgut seguir, per segon any consecutiu, en una línia solidària, esta vegada l’estand ha estat per a l’epilèpsia, amb l’associació Mar de Somnis. Una associació que està formada per famílies de xiquets que tenen epilèpsia, una malaltia que afecta un 1% de nens de tota Espanya i la qual està poc visibilitzada. Ariadna Arenas, integrant de l’associació i veïna del poble, comenta que “quan arribes a l’hospital espantat per una crisi de la criatura i et donen un diagnòstic d’epilèpsia, et sents molt sol, no saps on acudir”, al que afegix que “creiem que els companys, els mestres i els veïns del poble han de saber com actuar en cas de crisi. Ens pot passar a tots, i és veritat que encara que amb les medicacions estan molt controlats s’ha de tenir una mica de cura”.

En uns dies en què l’afluència de gent és extraordinària, un estand solidari és una gran manera de donar suport a causes com l’epilèpsia. Durant la Fira van donar a conèixer l’associació i van recaptar fons, i és que, tal com comenta Arenas “Mar de Somnis va començar a Barcelona i s’està estenent per Catalunya. La idea és que s’estenga també a la resta d’Espanya perquè els pares ens sentim molt sols, hi ha molt poca recerca i es parla molt poc d’esta malaltia”. Una labor que no hagués estat possible sense la col·laboració dels veïns de La Freixneda i és que “hem fet una crida massiva al poble, i la gent ha respost, s’ha bolcat més enllà del que esperàvem i també ho agraïm”, comenta sobre este tema Fontanet. Una fira solidària que, des del consistori, esperen continuar treballant en la mateixa línia durant els pròxims anys.

I.A. / R.L / M. J.
Mitjans