Logotips d'organismes oficials

Comarca obre les inscripcions per a les colònies infantils de ‘Riu a l’Estiu’

Seguint la línia dels últims anys, hi haurà tres setmanes disponibles per a cada municipi. Nou d'ells viuran les colònies del 26 de juny al 15 de juliol. Els altres nou les tindran del 17 de juliol al 4 d'agost

Beseit és un dels pobles que obrirà el 'Riu a l'Estiu' el pròxim 26 de juny, amb propostes pensades per a xiquets en etapa infantil i primària. Foto: R. Lombarte

La Comarca del Matarranya ha obert el període d’inscripció de cara a les colònies del Riu a l’Estiu. Seguint amb la línia dels últims anys, s’han programat un total de tres setmanes per a cada municipi, amb la possibilitat de que els xiquets i xiquetes participants puguen triar entre una, dos o tres setmanes de colònies, o inclús alternar-les per poblacions diferents. Seguint el calendari programat per la Comarca, Beseit, La Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, Ràfels, Torredarques, la Torre del Compte i la Vall obriran les colònies d’estiu, les quals se celebraran les tres setmanes compreses entre el 26 de juny (en passar Sant Joan) i el 15 de juliol. Els altres nou municipis del Matarranya, que són Arenys, Calaceit, Fórnols, Fontdespatla, La Freixneda, Lledó, Queretes, Vall-de-roures i Valljunquera, viuran el ‘Riu a l’Estiu’ entre els dies 17 de juliol i 4 d’agost, en vespres de l’arribada de les Festes Patronals al territori.

Salomé Roquer és tècnica del Departament d’Esports de la Comarca, i va remarcar que «ara que s’acabe el curs escolar, hem de començar a programar tota l’activitat d’estiu per als nostres pobles». Unes colònies que s’obren als 18 municipis de la comarca. «Ara hem llançat l’activitat, i les famílies que estiguen interessades tenen de temps fins al 2 de juny, que serà el dia que tancarem inscripcions». Roquer va remarcar que «no hi ha límits d’inscripció per poble», ni en mínims ni en màxims, si bé des del departament, una vegada tancat el procés, «valorem en funció de les dimensions i les necessitats de cada poble si l’activitat es pot fer o no». De cara a les poblacions superiors als 200 habitants se sol demanar una inscripció mínima de 8 a 10 xiquets. No es demanen tants inscrits en les poblacions més menudes, si bé, tal com recordaven des de la Comarca, independentment del número de famílies inscrites, es valoren també les circumstàncies de cada població.

Roquer va recordar que «a cada poble tenim tres setmanes de ‘Riu a l’Estiu’, i els xiquets es poden inscriure una setmana, dos o tres, inclús alternant setmanes». Una inscripció a la carta la qual, i en funció de les necessitats de cada família, «també poden fer inscrivint-se a dos poblacions diferents», sempre respectant el calendari destinat a cada municipi. Ara s’ha obert el període d’inscripció del ‘Riu a l’Estiu’, i la previsió de Comarca és obrir d’aquí a unes setmanes les inscripcions per a les altres activitats d’estiu, com són l’aquagym i la natació, que també tenen una important demanda al territori. Estes activitats, i seguint la línia dels últims anys, s’oferiran en aquelles poblacions que tenen piscines municipals, i el calendari anirà alternat al del ‘Riu a l’Estiu. Pel que fa al número d’inscripcions, les colònies del ‘Riu a l’Estiu’, que van tornar l’estiu passat després de l’impacte de la pandèmia, se solen moure entre els 240 i 270 xiquets entre tot el Matarranya.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans