Logotips d'organismes oficials

Mor el col·leccionista d’art i dinamitzador cultural Germán López

Deixa a Queretes el seu llegat, en forma de museu. Un espai dedicat a l'art espanyol dels anys 80

Germán López al costat de la seua dona, Marian Sanz, durant la donació de les seues obres a la Diputació

La setmana passada ens va deixar Germán López, un dels fundadors de la Fundació Germán López i Marián Sanz amb seu a Queretes. Germán López era natural d’Extremadura i un gran enamorat de l’art i de la comarca del Matarranya, on va desenvolupar, juntament amb la seua dona, Marián Sanz, el seu projecte cultural més rellevant: la creació d’un espai expositiu dedicat a l’art espanyol contemporani dels anys vuitanta.

El matrimoni va inaugurar este espai el 2012 per oferir als terolencs i visitants l’oportunitat de conèixer obres de pintura, escultura i fotografia, de més d’un centenar dels millors artistes nacionals de la dècada dels vuitanta del segle XX.

El patronat d’esta Fundació va acordar la donació, el mes de març passat, 120 de les 140 obres del centenar d’artistes datades als anys vuitanta, així com l’edifici de Queretes que les acull, perquè la institució provincial s’encarregue de la gestió i manteniment del museu. La col·lecció està composta principalment per obres de pintura però també d’escultura, fotografia i altres tècniques.

Esta cuidada selecció ofereix una reconstrucció fidel d’aquella dècada definida per una gran varietat de comportaments i en la producció dels quals es filtra i conviu tant una sensibilitat càlida i intuïtiva com un abordatge reflexiu i racional.

REDACCIÓ
Mitjans