Logotips d'organismes oficials

Teruel Existe, favorit de cara a governar La Freixneda i Calaceit

Este dissabte es conformaran 17 dels 18 nous ajuntaments del territori

Este dissabte eixirem de dubtes i sabrem com queden representats la majoria d'ajuntaments del territori. Foto: M. Jiménez

Este dissabte començarà una nova legislatura amb la composició dels ajuntaments del Matarranya. I a excepció de Calaceit, La Freixneda i Fórnols, on no s’han donat majories absolutes, i tret de sorpreses d’última hora, quede molt clar qui seran els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la nostra comarca per als pròxims 4 anys. El PP ha estat la força política més votada a les eleccions municipals, si bé estos comicis han quedat marcats per la irrupció d’unes noves sigles. Teruel Existe ha entrat amb força al Matarranya, sumant un total de 17 regidors entre les 9 candidatures que va presentar, sent al mateix temps la força més votada en tres localitats. La formació transversal té majoria absoluta a Torre del Compte, on Paco Celma es postula com a nou alcalde de la localitat.

Per la seua part, segons ha pogut contrastar este mitjà, i a falta d’unes hores perquè es visque l’acte d’investidura, Juan Miguel Monclús, el candidat de Teruel Existe per Calaceite, és el favorit per agarrar la vara de mando al seu municipi. Paral·lelament, Ramón Gimeno, candidat de Teruel Existe a La Freixneda, i que va guanyar les eleccions per escassos 3 vots de diferència amb la segona força més votada, també és favorit a l’alcaldia. En tots dos municipis, la gran pregunta és si Teruel Existe governarà en solitari o aconseguirà pactes puntuals. A Fórnols, segons ha consultat este mitjà, pot passar absolutament de tot, encara que no es descarte que l’alcaldia acabo en mans del PAR. Als altres municipis, exceptuant Mont-roig, on no s’han celebrat eleccions, les alcaldies recauran en aquelles formacions que han tret majoria.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans