Logotips d'organismes oficials

Creu Roja busca voluntaris al Matarranya

La institució vol engegar nous projectes a la zona, com una escola per a famílies o classes d'espanyol per a estrangers

Els voluntaris fan diferents activitats, com xerrades a centres educatius. Foto: NDM

Fa unes setmanes que la Creu Roja del Matarranya ha iniciat una campanya de recerca de voluntaris. Des d’esta organització llancen una crida a totes les persones, independent de la seua edat o coneixements, perquè s’involucren en la institutció, ja que a més voluntaris, més activitats i més projectes es poden dur a terme al territori.

I és que per a la zona del Matarranya, tenen en marxar diferents projectes que necessiten persones que els tiren endavant. La treballadora social de la Creu Roja del Matarranya, Sara Llerdá, ens explica alguna d’estes iniciatives, “una de les feines que gestionem des d’aquí, i per a la que necessitem més gent, és la de portar persones a cites mèdiques. Són persones majors que demanen ajuda a la Creu Roja per anar al metge. Natres ho gestionem entre els voluntaris que tenim disponibles i amb els dos vehicles amb que contem. Son visites que poden ser a Alcanyís, Terol o Saragossa i també en algun cas el voluntari els acompanya durant la consulta. També fem tallers de memòria, de manualitats, i, fins i tot, de competències digitals. A més, en els instituts fem xerrades coincidint en dies com el 8M, el Dia Internacional de la Dona, o pel dia del VIH. I repartiment d’aliments per a persones que ho necessiten”.

També tenen entre mans nous projectes, per al setembre “estem preparant classes d’espanyol per a estrangers i també volem implementar una escola de famílies, per a pares i mares, a través de la qual volem facilitar estratègies personals, emocionals i educatives que els ajuden a comprendre millor als seus fills i a guanyar seguretat com a pares”, comenta Llerdá. “Totes estes iniciatives són gratuïtes i obertes a tothom que crega que ho pot necessitar”, recorda la treballadora social.

Però per a fer tot això necessiten voluntaris. Des de l’entitat animen a tothom a participar i, sobretot, que no tinguen temor a provar. “Quan ens venen voluntaris i ens consulten, sempre els diem que són ells els qui decidixen el que volen fer i el temps que volen invertir”, assegura Llerdá. Ella mateixa en un inici va ser voluntària de la Creu Roja i explica que “ser voluntari és una experiència molt reconfortant i, a més, és un plus per aportar al currículum. Les empreses ho valoren molt i ho tenen en compte a l’hora de contractar. A més, a les universitats donen crèdits“.

L’oficina de Creu Roja Matarranya està al carrer Tarragona 3 de Vall-de-roures, al costat de la seu de la Comarca del Matarranya. També es pot contactar per telèfon al 671 05 85 62. I el seu horari és de 8h. a 15h. de dilluns a divendres.

Mitjans