Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures presente reina, dames i acompanyants en un acte brillant

Un total de 20 jóvens seran els representants de les festes patronals d'este 2023

Com si es tractés d’una autèntica catifa vermella, l’expectació per veure la reina, les dames i els acompanyats de les festes de Vall-de-roures 2023 va ser màxima. La nit de dissabte passat, la llonja i el pont de Pedra es van omplir de gent amb els mòbils preparats per a immortalitzar les parelles de jóvens que enguany celebren els 18 anys.

La banda San Antón va ser l’encarregada d’amenitzar l’espera amb un concert a la plaça de l’ajuntament. Mentrestant, 20 dels 40 quintos que hi ha enguany es preparaven a la sala de plens del consistori, junt amb la corporació municipal i familiars. L’emoció es notava en l’ambient i és que esta festa de presentació és tot un ritual de pas que marca l’inici a l’edat adulta dels jóvens del poble. Així ho explicava Anna Samper, reina de la Penya Taurina, “és una festa que has vist sempre des de petit i et fa il·lusió. I arribat este dia, no m’ho crec. Estic molt emocionada, perquè ho portes espartant molt de temps”. L’altra gran protagonista de l’acte va ser Laura Eroles, la reina de les festes, que no amagava la seua emoció en este dia, “estic un poc nerviosa, perquè he de fer el discurs. És tot un cúmul d’emocions, estic molt feliç”.

La festa va arrencar ja a la tarda, quan les jóvens van preparar a les seues cases diferents convits per a amics i companys. Després, ja per parelles, dames i acompanyants, es van reunir a l’ajuntament. Des d’allí, presidits per la Banda van fer el passeig, com autèntiques estrelles de cinema, fins a la carpa de festes, on es va fer la presentació oficial. Allí, davant d’un nombrós públic, els vint jóvens van brillar. Els van entregar les bandes i els van donar un ram de flors. Després van ballar el tradicional vals, recolzats per José Manuel Gil, mestre de ball dels quintos des de 1995. I, en acabat, festa en l’orquestra Evasión.

La presentació de la reina, les dames i els acompanyants es pot dir que és l’arrencada de les festes de la localitat. El nombrós grup de quintos d’enguany tindrà un paper important eixos dies, ja que hauran d’assistir a diferents actes, com el futbol; la jota; la missa del dia 15, quan aniran vestits de baturros, o a la xarlotada, on hauran d’anar, de nou, ben arreglats. Tal com diuen les dos reines “és un any únic, que mai s’oblide“.

TEXT I FOTO: MARTA JIMÉNEZ
Mitjans