Logotips d'organismes oficials

Vuit intensos dies a Calaceit per les seues festes patronals

Avui ja comencen els actes festius amb la ronda de les Dames Infantils, que anirà acompanyada de la xaranga 'Sempre Sone Bè'. En finalitzar, bou de foc infantil

Calaceit tornarà apostar pels actes taurins en les festes d'este any. Foto: M. Jiménez

Del 10 al 17 d’agost, Calaceit está de festes. Vuit intensos dies en què el programa d’activitats serà molt variat. David Insa, regidor de festes de Calaceit, comenta que “comencem el dia 10 amb la xaranga per a les Dames Infantils“, per a continuació treure el primer bou de foc infantil de les festes. Divendres, i com a novetat, se celebrarà un ‘tardeo‘ a la ‘Bassa Podrida’ amb Dj i tapes.

Dissabte arriba l’exitós vermut electrònic, que organitza l’associació de joves, i que és un dels actes més esperats. Fins diumenge no serà la presentació de les Reines 2023 i les Dames infantils 2022/2023, mentre que el xupinazo tindrà lloc el dilluns 14. “És un acte al qual ve molta gent i ja té força fama”, afirma Insa. A la tarda, la desfilada de carrosses. “Sempre hi ha carrosses molt animades, i per sort les penyes cada any s’ho treballen més i busquen millors idees. Estem molt contents amb el nivell que hi ha”.
Dimarts és per als futbolistes i els joteros. I és que després del partit de futbol del Club Esportiu Calaceit, actuarà el grup de jota Estampa Baturra com a homenatge a la vellesa i a tots els majors de 85 anys.

Una altra de les novetats més esperades per a estes festes de Calaceit té a veure amb l’Urban Prix. I és que des de la comissió de festes han animat a les diferents penyes a construir uns cotxes bojos per anar amb ells per les diferents proves repartides per tot Calaceit.

Totes estes activitats estan organitzades des de l’Ajuntament de Calaceit i la Comissió de festes. David Insa reconeix així la feina de tots. “Tenim un gran suport de la comissió de festes. Són ells els que s’encarreguen d’organitzar-ho tot i gràcies a ells es pot impulsar tot això. Si no fos per ells, no es podria fer”. Uns dies molt intensos en què la xaranga Xacamín amenitzarà amb la seua música. A més, els més atrevits tindran temps per a bous i vaques. Vuit dies que acabaran amb la Gran Traca Final de Festes.

Programa d’actes:

Dijous, 10 d’agost
19.30 h – Ronda infantil amb la xaranga ‘Sempre Sone Bè’, en finalitzar bou de foc infantil.

Divendres, 11 d’agost
20.00 h – Tarda a la ‘Bassa Podrida’.

Dissabte, 12 d’agost
12.00 a 17.00 h – Vermut electrònic a la Plaça d’Espanya
13.00 a 16.00 h – Gran llançadora d’aigua per la costa de Sant Roc.

Diumenge, 13 d’agost
10.30 a 14:00 h – Parc aquàtic ‘Big Tobogan Park’ a la pista poliesportiva.
21.00 h – Processó de Reines 2023 i Dames infantils 2022/2023 acompanyada de la batuda Alcabatuk, a la pista poliesportiva.

Dilluns, 14 d’agost
12.00 h – Xupinazo amb la xaranga Xacamin.
19.00 h – Desfilada de Carrosses, Gegants i Capgrossos, acompanyada amb la xaranga Xacamin.
23.00 h – Ball a la Plaça d’Espanya a càrrec de la xaranga Xacamin. En finalitzar 3 bous de foc, el primer serà infantil.
00.30 h – Orquestra ‘Avinguda Sud’ a la pista poliesportiva, en finalitzar cercavila a càrrec de la xaranga ‘Xacamin’.

Dimarts, 15 d’agost
17.00 h – Partit de futbol entre el Club Esportiu Calaceit i un prestigiós equip.
19.30 h – Homenatge a la vellesa a la pista poliesportiva amb el grup de jota Estampa Baturra
23.00 h – Ball a la plaça d’Espanya a càrrec de la xaranga Xacamin. En finalitzar es correran 3 bous de foc, el primer serà infantil.
00.30 h – Orquestra ‘Límit’ en finalitzar cercavila a càrrec de la xaranga ‘Xacamin’.

Dimecres, 16 d’agost
17:30 h – ‘Urban Prix’ recorregut pel poble amb obtacles i inflables, música i animació
20.30 h – Orquestra ‘Atalaia’ a la pista poliesportiva.
23.00 h – Ball a la Plaça d’Espanya a càrrec de la xaranga Xacamin. En finalitzar 3 bous de foc, el primer serà infantil.
00.30 h – Orquestra ‘Atalaia’ en finalitzar cercavila a càrrec de la xaranga ‘Xacamin’.

Dijous, 17 d’agost
12:00 a 14:00 h – Tancament de ‘becerros’ al carrer Tejerías, a continuació solta de bestiar fins a la Plaça de toros i solta de vaquetes.
17:30 h – ‘Super Gran Prix’ en finalitzar vaquetes.
22:30 h – Ball a la plaça d’Espanya a càrrec de la xaranga Xacamin. En finalitzar es correran 3 bous de foc, el primer serà infantil.
23:30 h – Gran castell de focs artificials al camí vell de la Font de la Vila
23:30 h – Orquestra ‘Nueva Alaska’ i després d’un petit descans Gran sessió de ball. En finalitzar cercavila a càrrec de la xaranga ‘Xacamin’.
A continuació Gran Traca Fi de Festes 2023 a la Plaça Espanya.

Organitza: Ajuntament de Calaceite i la Comissió de Festes

REDACCIÓ
Mitjans