Logotips d'organismes oficials

La presentació de Reines i el ponche obren unes Festes de Calaceit molt participatives

Pels carrers del poble van desfilar la 'Barbie', les tropes d'Star Wars, un tablao flamenco i el Grand Prix. Les festes acabaran este dijous

Les colles de Calaceit van tirar d'originalitat i d'actualitat durant la celebració del desfile de carrosses. Foto: R. Lombarte

Calaceit es transforme per a festes. La majoria de cases de la vila s’omplen durant estos dies i la població creix de manera significativa. Un ambient i una harmonia que es trasllade al carrer, amb una programació festiva que pràcticament no deixe ni un segon per a respirar. Enguany no ha segut una excepció. De fet, la Comissió de Festes i entitats van impulsar diferents propostes els dies previs a les festes. Entre elles, ronda infantil, tardeo i vermut electrònic. El dia 13 va arribar un dels moments més emotius de la setmana gran de Calaceit. Parlem del pregó i la presentació de les Reines i Dames 2023. Acte que es va fer a la Bassa i que enguany va tindre una bona remesa de jóvens del poble. Entre Reines, Dames, Reines i Dames Infantils de diferents anyades, per l’escenari van passar un total de 27 jóvens del municipi i els seus respectius acompanyants. Nit de gala amenitzada pels carrers per la música d’Alcabatuk. Juan Miguel Monclús, alcalde de Calaceit, va animar a tots els veïns a participar dels actes que s’han programat enguany, mentre que la Comissió de Festes i el regidor, David Insa, van protagonitzar el pregó, agraint a persones i entitats la seua implicació en les festes i animant a que la roda de la Comissió, on els veïns hi entren de forma voluntària, continuo funcionant.

 

De l’emoció del dia 13 a la bogeria del dia 14. I és que el xupinazo de Calaceit és sonat. Moltíssima gent es va concentrar a la plaça del municipi per a protagonitzar el bany de festes i degustar el ponche, indispensable a Calaceit i que forme part de la tradició. Per la tarde va arribar un altre dels moments més esperats i identitaris de la setmana gran de Calaceit. Parlem del desfile de carrosses. Estes festes van sortir un total de nou penyes, i per davant d’elles els Gegants de Calaceit i la carrossa de les Reines i les Dames. I una vegada més, d’originalitat i animació no en va faltar. Al desfile va aparèixer Ramón García i el seu Grand Prix, els personatges de Barbie o les tropes d’assalt d’Star Wars. Tampoc hi van faltar temes d’actualitat, com la falta d’aigua als nostres bancals que va portar la Peña Flipats. Pels carrers de Calaceit inclús va aparèixer un tablao flamenco de la mà de la penya Almendros Bancal Festival. Un barco pirata, Charlie i la fàbrica de xocolate, una carrossa ambientada a Egipte en tota classe de detalls (mòmia i dromedari inclosos) i una festa eivissenca, van ser les altres temàtiques del desfile. Durant les festes de Calaceit hi ha hagut moltes propostes més. Entre elles, el partit oficial de festes, on Calaceit CF va jugar contra Gandesa B. Al partit s’ha reconegut a Joanet, que penge les botes.

 

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans