Logotips d'organismes oficials

Els carrers s’omplen de gent i colors en el retorn de les Festes Majors d’Arenys

El barralet va reaparèixer durant el pregó i el coet anunciador, que enguany va reunir molta gent a la plaça. Les festes van finalitzar el dia 15 amb una festa temàtica

Arenys de Lledó ha viscut enguany unes Festes Patronals molt intenses. La vespra, on no hi pot faltar el pregó, el coet anunciador i la volta al poble amb la xaranga, va reunir molta gent a la plaça major. Probablement, dels anys que més gent ha eixit al carrer. L’inici de les festes va caure enguany en divendres, i des del balcó de Ca la Vila, la corporació municipal i la Comissió de Festes van animar a tots els veïns a participar dels actes que s’han programat per enguany. Al balcó també va estar present Susana Traver, alcaldessa de Valljunquera i pregonera de les Festes 2023, que va destacar «el caràcter i la calor humana» que desprenen els veïns d’Arenys. Quan va cremar el coet, la xaranga Sempre Sone Bé va començar a sonar, des del balcó de l’ajuntament sortien caramels i globos i el barralet va fer acte de presència. Forma molt intensa i participativa de començar les festes, amb cercavila pels carrers del poble, galledes i xorros d’aigua que es disparaven des dels balcons de les cases, per a continuació tornar a plaça i celebrar la festa de l’escuma. Per la nit es va celebrar un sopar de germanor i discoteca mòbil.

 

Durant cinc dies, Arenys pràcticament no ha parat ni un instant. I d’això en té molta culpa «una Comissió de Festes que s’ho ha currat molt, i a la qual només podem donar-los les gràcies», va considerar Xavi Cortés, l’alcalde d’Arenys. Superat el dia de la vespra, va arribar la primera nit d’orquestra i l’actuació dels correfocs d’Horta de Sant Joan. A les festes tampoc han faltat les propostes per als més menuts, com ara els jocs aquàtics, les cucanyes i el parc infantil. També va repetir espectacle Muniatto Xou, qui va fer parada fa uns mesos per la població, activitats esportives per a tots els públics i sopars de germanor. El dilluns 14 d’agost la Comissió va organitzar un dinar popular que va reunir més de 400 persones, mentre que l’últim dia de festes també es va fer un dinar d’alforja tematitzat i que va reunir al pavelló unes 300 persones. La temàtica que es va triar enguany va ser México. Les festes es van tancar en un espectacle sorpresa i la traca de final de festes.

 

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans