Logotips d'organismes oficials

A Vall-de-roures es bolquen en unes festes multitudinàries

El xupinasso i la xarlotada han estat un dels actes més participatius i divertits de les festes

La plaça de l'ajuntament es va omplir per donar la benvinguda a les festes amb el xupinasso. Foto: Marta Jiménez

Les festes a Vall-de-roures van començar amb la tradicional romeria als Sants. Esta jornada, habitualment, se celebrava el darrer dia, però des de fa uns anys s’ha traslladat al cap de setmana previ a les festes. Tot un encert, com apunta l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, “la gent va agafar-lo amb moltes ganes, va fer molt bon temps, amb moltíssima gent. I la veritat és que tothom va gaudir molt de la festa”.

L’arrencada oficial va ser dilluns, 14 d’agost, amb el xupinasso des de l’ajuntament. Este dia sempre hi ha un gran ambient a la plaça i tothom està esperant per remullar-se i xalar de la xaranga. Tal com comenta l’alcalde, “és un dia que es disfruta molt, és un acte informal, sense protocols, per passar-ho tots bé. És un dels moments més bonics i agradables, amb la plaça plena i amb les cares de la gent plenes d’alegria i felicitat”. Aquell mateix dia a la tarda va tindre lloc el pregó de festes, este any va anar a càrrec de José Serrat, ‘El bicho. Per a la corporació municipal, la figura del pregoner és un reconeixement a la gent que treballa pel poble. I com comenta Boné, “José és un veí molt estimat, porta tota la vida participant a gairebé totes les associacions del poble, ha estat al futbol, a la jota, a la Setmana Santa… i és molt conegut per tota la comarca pels seus ‘dichos‘ de San Antoni. Volem agrair a José que haja estat capaç durant tants anys de contribuir i ajudar a mantindre les tradicions del nostre municipi.” Aquella tarda també es va fer la proclamació de les reines, dames i acompanyants, que juntament amb el pregoner, són els altres protagonistes de les festes. El seu paper és el de representants del municipi i segons explica l’alcalde, “durant tota la setmana han de conjugar per poder acudir a tots els actes, però ho fan amb molta il·lusió i cada any són més els quintos que volen participar. Per a ells són unes festes inoblidables”.

D’esta manera Vall-de-roures ha sabut mantenir un equilibri entre els actes més tradicionals i les propostes més divertides i festives.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans