Logotips d'organismes oficials

La Ruta dels Catacrocs i la xoriçada marquen l’inici de festes de la Torre

Gran ambient per a obrir unes Festes Patronals que s'allarguen cinc dies i es complementen el 31 amb el Dia del Patró. Durant este mes d'agost, la Torre no ha parat de programar activitats culturals

Uns dies de molta animació al carrer. Foto: R. Lombarte

Curtes, però intenses. Veïns i segons residents han omplert les cases i els carrers de la Torre del Compte en el marc de les seues Festes Patronals 2023. Uns dies de molta animació al carrer que van començar amb la tradicional xoriçada popular a la cooperativa, i en la qual enguany es van repartir 60 quilos de xoriç i 60 més de llonganissa entre tots els participants. Berena a la brasa acompanyada d’olives i vi per a agarrar forces. I és que a la Torre les festes comencen amb molta energia. De la mà dels músics de la xaranga Sempre Sone Bé, la tarde del dijous 18 es va celebrar la massiva Ruta dels Catacrocs per les penyes del poble. L’aigua no va faltar. També es va agrair, tot s’ha de dir, perquè les altes temperatures han marcat unes Festes 2023 molt animades i que han reunit molta gent. La primera parada en esta volta de penyes va ser a Lo Corral, i d’allí va anar passant pels diferents locals que s’han obert durant les festes. I és que a la Torre, com a molts municipis del Matarranya, les festes difícilment s’entenen sense les penyes.

Les festes han continuat amb diferents propostes més. Entre elles, tenim el concurs de guinyot, la tarde del folklore, el correfoc, així com els jocs que s’impulsen entre les colles i que sempre porten alguna cucanya ben original. Les festes van acabar la nit del dia 20, amb un sopar de germanor, l’entrega de premis als diferents campionats de festes i ball. Ara bé. Enguany a la Torre, i gràcies a una àmplia programació cultural, els veïns i segons residents estaran ben entretinguts tot l’agost, que es tanque el dia 31 amb la celebració de Sant Ramon, patró del poble. De fet, durant els pròxims dies a la Torre tindrem una proposta cultural per jornada, i entre altres s’ha programat una tarde de jocs gegants, cine, tallers d’aromateràpia i algun concert. D’esta manera, i aprofitant que el poble està molt viu a l’estiu, pràcticament multiplicant per sis la seua població habitual, es concentre una part important de la programació cultural de l’any.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans