Logotips d'organismes oficials

El pregó i el xupinasso, els actes més destacats de les festes de Pena-roja

Durant sis dies els penarogins han viscut unes festes plenes de propostes festives

Video Thumbnail
Pena-roja s'ha omplert de segons residents durant les festes patronals
Les festes de Pena-roja van començar dijous dia 7 de setembre amb l'esperat pregó i el xuipinasso, un acte en el qual els més animats del poble, com ja és tradició, va acabar dins dels safareigs de la localitat. Enguany els pregoners van ser els veïns nascuts el 1933, un nombrós grup de 13 persones

Les festes de Pena-roja van començar dijous dia 7 de setembre amb l’esperat pregó i el xuipinasso, un acte en el qual els més animats del poble, com ja és tradició, va acabar dins dels safareigs de la localitat. Enguany els pregoners van ser els veïns nascuts el 1933, un nombrós grup de 13 persones que este 2023 celebren els 90 anys. Les festes majors de Pena-roja han tingut activitats per a totes les edats, com ara el recorregut per les penyes, la presència del Mini Grupo de jotes, les orquestres, el festival de patinatge o la presència de la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs. En definitiva, han estat sis dies de molta animació, on el poble s’ha omplert de gent. Rubén Lombarte, regidor de cultura de Pena-roja de Tastavins, comenta que “este any s’han obert moltes cases del poble. I això és el més important”, que “tant els veïns que estem aquí tot l’any, com els fills de Pena-roja convisquen, facen les penyes i participen de les diferents activitats d’estos dies”.

Els veïns de la localitat tenien ganes de festa, perquè a banda del programa oficial, algunes quadrilles van impulsar altres iniciatives, entre les quals va destacar una tarda amb DJ Pascu o una actuació de màgia amb Marc Samaniego. De fet, Lombarte va reconèixer que “a les festes de Pena-roja sempre es dona alguna sorpresa”. Aprofitant que els dolçainers es van retrobar per actuar dissabte a la tarda, també es van apuntar a fer la volta de penyes dilluns a la nit. A totes estes activitats se suma el dia del Julibeu, una jornada organitzada per la Cultural Tastavins i en què tot el poble fa un dinar de germanor a l’ermita de la Mare de Déu de la Font. A la tarda va actuar ‘Kapi‘, el cantant dels Azero.

Les festes van finalitzar dimarts, i des de l’ajuntament van voler agrair a les penyes i associacions de la localitat, i especialment a la Comissió de Festes i als Quintos, la tasca d’estos dies. A més, el temps va respectar molt, només l’últim dia de festes alguns dels actes es van haver de traslladar a cobert.

Text: Isabel Aparicio
Imatges: Marta Jiménez

 

 

Mitjans