Logotips d'organismes oficials

Les carrosses de Valljunaquera, punt àlgid de les festes

Des d'avui i fins domenge, la comissió i l'ajuntament han preparat un programa ple de propostes per a tots

Els veïns del poble treballen durant setmanes per celebrar la vistosa i divertida desfilada de carrosses. Foto: NDM

Del 28 de setembre a l’1 d’octubre Valljunquera es vestix de festa. Seran només quatre dies, però molt intensos, perquè no hi haurà ni un segon de descans. “Des de la comissió s’han esforçat moltíssim per preparar un programa ben ple, amb propostes per a tots els gustos i les edats”, explica Susana Traver, alcaldessa de la localitat. “Són unes festes molt esperades i creiem que seran molt nombroses, amb els veïns, les famílies de segona residència i gent que ens acompanyen dels pobles propers. A més, este any, com que no hi ha Moto GP a Alcanyís, serà la festa que tancarà l’estiu al Matarranya”.

Comencen avui mateix amb el volteig de campanes, el xupinasso i la sortida dels capgrossos. A la tarda, recorregut de penyes amb xaranga. La primera nit de ball serà amb el trio ‘Triband’ i també hi haurà bou de foc infantil i adult.

Divendres serà el dia gran, el dia de Sant Miquel. Arrancarà amb missa i a la tarda campionat de guinyot i rummikub, taller infantil i xocolatada. I a la nit, l’acte més esperat de les festes, la gran desfilada de carrosses. Tal com explica Traver els veïns fa setmanes que estan treballant en les carrosses i destaca la gran implicació de tots en este acte que és el gran reclam de les festes de Valljunquera. Este mateix dia es proclamaran les reines de festes, juntament amb els quintos i els acompanyants infantils. Aquella nit, la música anirà a càrrec de l’orquestra ‘Límit’ i quan s’acabe el ball, igual que la primera nit, la gent recorrerà el poble fent parada a les cases dels quintos i de l’alcaldessa, per esmorzar tots junts i recuperar forces després d’una nit intensa.

El dissabte durant tot el dia hi haurà parc infantil. A la nit, orquestra Centauro i tancarà una disco-mòbil. Domenge, el darrer dia, se celebrarà una missa baturra amb processó i ofrena floral. Dinar de germanor amb xaranga i a la tarda està programat espectacle de mariachis. En acabar, focs artificials i traca fi de festes.

 

Programa d’actes:

DIJOUS, 28/09/2023
09.00 h. Recorregut de caça, organitzat per la Societat de Caçadors.
12.00 h. Volteig de campanes, tret de coets d’inici de festes, a la plaça de l’Ajuntament.
12:15 h. Sortida dels capgrossos.
18.00 h. Concentració de penyes.
22.00 h. Sopar d’Alforja.
23.00 h. Primera sessió de ball amb el grup Trio Triband. Se sortejarà un Bingo.
00.30 h. Bou de foc infantil i adults a les places.
01.00 h. Segona sessió de ball amb el grup Trio Triband. En finalitzar Formidable Cercavila amb la xaranga pels carrers del poble.

DIVENDRES, 29/09/2023
12:00 h. Missa i processó en honor a Sant Miquel.
13:00 h. Vermut.
16:30h. Concurs de guinyot i rummikub.
17.00 h. Cucanyes per als nens.
18.00 h. Xocolatada popular a la plaça de l’Ajuntament.
22.00 h. Desfilada de carrosses i proclamació de les reines de festes, juntament amb els cinquens i acompanyants infantils.
00.30 h. Ball a càrrec de l’Orquestra Límit. Al descans se sortejarà un bingo. En finalitzar Sensacional Cercavila amb la xaranga pels carrers del poble.

DISSABTE, 30/09/2023
12.00 h. Missa en honor a Santa Teresa de Jesús. Processó.
11:00 – 13:00 i 16:00 – 18:00 h. Parc infantil.
17.30 h. Gymkana. Competició de jocs per grups a la plaça de lAjuntament.
20.00 h. Primera sessió de ball a càrrec de l’orquestra Centauro.
00.00 h. Bou de foc infantil i adults a les places.
00.30 h. Segona sessió de ball a càrrec de l’orquestra Centauro Al descans se sortejarà un bingo. En finalitzar Discomòbil.

DIUMENGE, 01/10/2023
11.30 h. Missa Baturra en honor a la Mare de Déu la Verge de la Pietat. Processó i ofrena de flors.
14:00 h. Menjar del vaca.
18.00 h. Espectacle de mariachis. En acabar Tremendíssima traca i focs artificials final de festes.

Ho organitza: Comissió de festes de Valljunquera i Ajuntament de Valljunquera

Mitjans