Logotips d'organismes oficials

La Portellada bat rècord de participació durant les seues festes patronals

Les campanes de la localitat han tornat a anunciar les festes després de la seua restauració

El dinar popular i els capgrossos van obrir unes festes que van durar 5 dies. Foto: I. Aparicio

La Portellada acaba de viure unes festes majors més plenes de gent que mai. Uns festejos que van començar dijous 21 i es van allargar fins al dilluns 25 de setembre. Un dels actes més esperats pels veïns d’este municipi era el volteig de campanes i és que “les campanes es van portar a restaurar, perquè abans hi havia un problema de desgast i antiguitat i no les podíem voltejar”, comenta Carmelo Villoro, regidor i membre de la comissió de festes. “La veritat és que van girar molt bé, i tant els que estàvem a dalt com els que estaven a baix els va agradar i es notava que les havien enyorat”.

Les festes patronals de La Portellada, este any, han batut tots els rècords de participació, “a la ronda de penyes vam deixar de vendre tiquets, perquè vam posar com a límit 350 i es van vendre tots”, a més, “diumenge al dinar n’hi va haver 280 persones i vam haver de tallar, perquè ja no era possible apuntar més gent pel càtering”, afirma Villloro. Unes xifres que han superat totes les expectatives d’assistència.

Un dels dies més importants d’estes festes majors va ser el dissabte 23, era el dia en honor a Sant Cosme i Sant Damià, una jornada que començava amb la tradicional diana florejada i cercavila a càrrec de la Banda Comarcal Sant Anton. A continuació, va tenir lloc la baixada del pa beneït i la missa, “la missa aquí és molt important, va moltíssima gent, van participar força persones vestides amb el vestit regional i, la veritat, és que va estar molt bé”, recorda el regidor.

D’entre les actuacions nocturnes, ‘La Máquina del Tiempo’ va ser un dels espectacles que més expectació va causar. Es tractava de dos cantants que interpretaven cançons dels 50 fins als 90 i els acompanyaven dos ballarins, “eren unes cançons molt variades, que a tothom sonaven i ho van fer tan bé que fins i tot el públic es va posar dret”.

La comissió de festes ha omplert activitats estos 5 dies tan especials. Unes 40 persones, integrades per dos penyes, han estat les encarregades d’estes festes, que han aconseguit més assistència que mai.

REDACCIÓ
Mitjans