Logotips d'organismes oficials

La Fira de Ràfels, un punt de trobada amb molta participació

Els dies 11 i 12 de novembre el municipi s'ha omplert de veïns de tota la comarca del Matarranya

Video Thumbnail
La Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels, un punt de trobada amb molta participació
Este cap de setmana passat ha tingut lloc la XXIX edició de la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient. El poble de Ràfels s'ha omplert de gent, moltes parades i algunes activitats. Una data marcada en roig per a tota la comarca i és que la fira de Ràfels és una de les més longeves del Matarranya.

Este cap de setmana passat ha tingut lloc la XXIX edició de la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient. El poble de Ràfels s’ha omplert de gent, moltes parades i algunes activitats. Una data marcada en roig per a tota la comarca i és que la fira de Ràfels és una de les més longeves del Matarranya. Així ho descriu José Ramón Arrufat, alcalde de la localitat, “el dia de fira és molt esperat, és el retrobament amb la gent dels pobles de la comarca, els segons residents que marxen després de l’estiu tornen per a la fira i tenen una cita anual a la qual no fallen mai”.

A les parades es podien comprar productes de tota mena, especialment articles artesanals i de la zona, des de sabons fins a embotits. A més, diferents associacions han participat en la fira amb els seus estands, entre ells la Comissió de Festes i l’AMPA de Ràfels. Parades que, a més de donar servei a la fira, servixen per a recaptar fons per a les diferents activitats del municipi.
Una altra de les coses que no podien faltar és el ja tradicional alambí que s’instal·la cada any a la plaça. D’esta manera, els veïns del poble elaboren un aiguardent a base d’herbes, el qual s’oferia juntament amb casquetes. A més de la plaça, hi havia parades al carrer Raval, així com a la zona de la llotja i els porxos.

Des de Comarca, afirmen que les fires del Matarranya són un punt de trobada molt important que servixen, entre altres coses, per donar a conèixer els productes que hi ha al territori. Així ho feia saber Fernando Camps, president de Comarca del Matarranya, “continuarem apostant per elles, són els punts en què ens trobem tots els habitants del Matarranya i on donem a conèixer tots els productes que tenim aquí a la nostra zona”. Camps afirmava que “normalment ve molta gent a visitar les nostres fires. Ràfels és de les primeres i dona gust veure els carrers plens de gent”.

Entre les activitats del cap de setmana hi havia la inauguració de l’exposició fotogràfica de Comarca del Matarranya i la de Sant Antoni al Matarranya. A més, de la xerrada “Més enllà de la violència de gènere”, a càrrec de la historiadora de l’art Mercè Vidal. Dissabte a la nit va actuar una orquestra al Pavelló.

Un cap de setmana en què, a diferència de les fortes pluges de l’any passat, el temps va respectar, fet que va ajudar la gran afluència de gent.

ISABEL APARICIO
Mitjans