window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Pena-roja acull la presentació del llibre ‘Casada i callada’ d’Emma Zafón amb motiu del 25N

Una novel·la sobre les dones nascudes als anys 50 i 60 en l'entorn rural i que aborda la violència de gènere d'aquella època.

Video Thumbnail
Pena-roja acull la presentació del llibre 'Casada i callada' d'Emma Zafón amb motiu del 25N
'Casada i Callada' és la novel·la que Emma Zafón ha presentat a Pena-roja de Tastavins. Una història que aborda el dia a dia de les dones que van néixer entre els anys 50 i 60 a l'entorn rural. Una realitat marcada per rols de gènere tradicionals, limitacions i manca d'oportunitats. L'esdeveniment v

‘Casada i Callada’ és la novel·la que Emma Zafón ha presentat a Pena-roja de Tastavins. Una història que aborda el dia a dia de les dones que van néixer entre els anys 50 i 60 a l’entorn rural. Una realitat marcada per rols de gènere tradicionals, limitacions i manca d’oportunitats. L’esdeveniment va servir per commemorar el 25N, dia mundial en contra de la violència de gènere.

Durant l’acte, Emma Zafón, va fer una petita anàlisi de la seua novel·la, “és una retrospectiva de la generació de la meua mare i el conjunt total d’esta època i una mica de la realitat que elles es van trobar. Semblava una generació molt pionera i que havia aconseguit diferents conquestes socials, però si se’n fa una mica d’anàlisi, realment és una generació que sí que va aconseguir espai públic i laboral, però que no s’ha pogut desprendre de les responsabilitats, les cures i tota la càrrega de la casa”. La presentació es va emmarcar dins de les activitats del 25 N. “És un llibre que parla molt de violència psicològica i física contra la protagonista, contra la dona i crec que era una bona data per venir a analitzar-ho al món rural”, afirmava l’escriptora. Un acte que va omplir la biblioteca de la localitat, tant de dones com d’hòmens, “estic molt contenta perquè ha vingut molta gent”, a més, “m’han preguntat coses, m’han fet comentaris i crec que conèixer les opinions del públic és molt positiu“.

Tot seguit es va obrir un interessant debat amb l’escriptora, entre molts temes es van tractar les diferències entre la ciutat i el poble al voltant de la violència de gènere. Començar a abordar i assumir que hi ha diferències, i que, per tant, estes diferències s’han de poder debatre i canalitzar des de les polítiques públiques de manera diferenciada i específica. Crec que atès que totes les polítiques públiques en feminisme es fan des de la ciutat, com les altres polítiques públiques, d’alguna manera necessitem portar-les al terreny rural, perquè s’aborde d’acord amb les necessitats que hi ha, perquè no sempre coincidixen amb les de la ciutat”.

Finalment, esta presentació de llibre es va convertir en un punt de trobada per tractar un tema tabú que patixen moltes dones avui dia. Allí es va poder debatre, parlar i desestigmatitzar moltes de les situacions que avui dia encara es patixen en silenci.

ISABEL APARICIO
Mitjans