Logotips d'organismes oficials

Mont-roig done la benvinguda al Nadal amb una il·luminació de postal

La població, que s'ha endut el premi 'Ilumina tu Pueblo' d'Electra del Maestrazgo, presumix estes festes d'unes llums espectaculars

Video Thumbnail
Mont-roig dóna la benvinguda als Nadals amb una il·luminació de postal
Mont-roig li ha donat la benvinguda al Nadal per la porta gran. I és que la població del Matarranya ha estrenat estes festes una il·luminació impressionant de la mà d'Electra del Maestrazgo. La població, vigent guanyadora del concurs Ilumina tu Pueblo, va protagonitzar el passat 5 de desembre una en

Mont-roig li ha donat la benvinguda al Nadal per la porta gran. I és que la població del Matarranya ha estrenat estes festes una il·luminació impressionant de la mà d’Electra del Maestrazgo. La població, vigent guanyadora del concurs Ilumina tu Pueblo, va protagonitzar el passat 5 de desembre una encesa de llums pròpia d’una capital. Pràcticament tot el poble va eixir al carrer per a immortalitzar este moment, i molts veïns dels municipis de la vora no es van voler perdre esta encesa de llums tan especial. A les 6 de la tarde, el poble va passar de la negror més absoluta a una il·luminació de postal. A la plaça de Josa, decorada com mai, este hivern lluirà un arbre ben gran, i des de les principals fatxades pengen cortines de llum que li donen un toc molt festiu al poble. Pels carrers històrics s’intercalen boles de diferents colors i més cortines de llums, un recorregut de Nadal que els veïns van descobrir de la mà de la xaranga del poble, que va actuar en esta jornada tan especial. Una benvinguda a les festes molt emotiva, i que va acabar amb una berena al salon municipal.

Des de l’ajuntament, l’alcaldessa en funcions de Mont-roig, Gloria Blanc, va reconèixer estar entusiasmada pel desenllaç d’este concurs i pel premi: una il·luminació molt especial per a les Festes de Nadal. «Durant uns dies, han sentit parlar de natres per tots els racons del món. I, personalment, el que més m’ha agradat és la il·lusió que desprenien tots els veïns, amb el propòsit de guanyar». Un responsable d’Electra va ser l’encarregat de crear el millor itinerari de llums adaptat a Mont-roig, traient el màxim profit possible dels seus carrers, places i racons, així com del patrimoni del poble. De fet, s’ha creat un recorregut circular de llums que enllace la plaça de Josa i la plaça de l’ajuntament, tant per les escales de l’empedrada com per la plaça Vella, anant pel carrer Pla, carrer Gigantes i el Meson. Per a estos Nadals «tan especials», també s’han posat llums al portal. Des de Mont-roig esperen que esta il·luminació sigue un reclam per a turistes i visitants. De fet, està sent així, perquè durant este Pont de la Puríssima ha passat moltíssima gent per Mont-roig per a descobrir esta il·luminació. I el divendres, 8 de desembre, quan van repetir la festa de l’encesa, la resposta de la gent va ser desbordant.

Unes llums itinerants
Des d’Electra del Maestrazgo, que és la companyia que ha impulsat este concurs, Héctor Ortí va dir que «esta encesa de llums de Nadal és el resultat d’una iniciativa que hem tingut de cara a tots els pobles que són de la nostra zona de distribució. El que volíem és crear visibilitat dels nostres pobles i dels nostres clients». Una campanya a través de les xarxes socials que ha superat totes les previsions. I és que estem parlant d’1,5 milions de visualitzacions i més de 400.000 vots entre totes les eliminatòries. Finalment, la victòria se la va endur Mont-roig, tot i que davant ha tingut un digne competidor com ha sigut Castellote. Si en esta ocasió el protagonisme ha estat per als pobles de la nostra província que són clients d’Electra, de cara a l’any que ve la campanya marxarà a la província de Castelló, on també opere la companyia. L’any 2022, Electra del Maestrazgo va celebrar el seu centenari, i campanyes com ‘Ilumina tu pueblo’ «és una forma d’agrair la confiança als nostres clients».

  R. LOMBARTE / M. JIMÉNEZ
Mitjans