Logotips d'organismes oficials

Una trentena de jóvens passa una tarda diferent amb un campionat de jocs de taula

Les Antenes Informatives de la comarca del Matarranya van organitzar una jornada on es va poder jugar al guinyot i al Rummikub

El Multiusos de Pena-roja va acollir la proposta lúdica de les Antenes Informatives. Foto: Marta Jiménez

Per als qui tenen dos setmanes de vacances per Nadal, estes es poden fer llargues. A part de les celebracions dels dies assenyalats, queden molts altres per a omplir. És per això que des de les Antenes Informatives, un grup de jóvens d’entre 13 i 17 anys de la comarca, han estat preparant diferents propostes. La principal va ser una tarda de jocs, que va tindre lloc a Pena-roja de Tastavins, el 27 de desembre. En concret, van preparar un Campionat de Guinyot, que ja ha arribat a la seua tercera edició, i enguany com a novetat van apostar per fer-ne un altre de Rummikub.

Mireia, Alícia i Cèlia són tres de les Antenes que van organitzar la jornada i estaven molt contentes amb el resultat, “s’ha apuntat gent, hem tingut bastant d’èxit. L’any passat ho vam fer a Mont-roig i va anar molta gent. Este és el tercer any que fem el de guinyot i enguany hem innovat amb el de Rummikub. A veure si agrada i podem continuar fent-lo”. Al final es van apuntar una trentena de jugadors entre els dos campionats.

El guinyot és un joc de cartes que no cal explicar gaire a les nostres terres, perquè té una llarga tradició. I el Rummikub és un joc de taula que a poc a poc va guanyant popularitat. En festes, ja hi ha diferents pobles que afegixen als seus programes campionats d’este joc i també es pot veure jugar-lo durant les tardes d’estiu. Es juga amb fitxes numerades de l’1 al 13 de 4 colors diferents i consistix a fer combinacions de trios i escales. És similar al tradicional joc de cartes del ‘rabino‘. “Diuen que és un joc molt divertit”, asseguren les jóvens.

A més de passar una tarda diferent, divertida i entretinguda, els guanyadors es van emportar premi. Per a la parella guanyadora del guinyot una espaleta d’Arcoris i per als dos primers classificats de Rummikub, unes motxilles amb un lot de productes de la comarca. Tanmateix, l’objectiu final d’esta proposta és, tal com expliquen les antenes, “fer moure als jóvens de la comarca i així estos dies no estàs a casa o eixint amb els amics de sempre fent el mateix. Et divertixes una estona amb gent d’altres pobles. I està bé”.

I està no ha estat l’única proposta que han engegat les antenes per a este Nadal. També van anar a La Portellada, on van preparar un taller de manualitats per als més menuts, que va servir per a decorar l’arbre de Nadal del poble.

Actualment, les Antenes Informatives del Matarranya són un grup ben consolidat i actiu, que es coordina des del Departament de Joventut del consell comarcal. Però sempre busquen nous jóvens que vulguen unir-s’hi. Segons Mireia, Alícia i Cèlia, ara som bastantes les antenes informatives al Matarranya i animem a participar a més gent, perquè així podrem preparar més propostes i els jóvens tindrem més opcions per distreure’ns.

MARTA JIMÉNEZ

 

 

 

Mitjans