Logotips d'organismes oficials

Calaceit suspén els actes de Sant Antoni a causa del mal temps

La foguera i el sopar previstos per a demà s'ajornen fins al pròxim dissabte, 27 de gener

Calaceit recupera este any la foguera i anima els veïns a sopar al costat del foc. NDM

Calaceit ha decidit ajornar els actes de la festa de Sant Antoni previstos per a este 20 de gener. Els organitzadors de les activitats, l’Ajuntament i els Quintos 24, han anunciat que a causa de la meteorologia adversa la festa se celebrarà el pròxim dissabte 27 de gener. 

Encara que una setmana més tard del que tenia previst, Calaceit tindrà una altra vegada fogueres per Sant Antoni. Després que l’any 2020, a l’etapa precovid, s’encengués per última vegada la pira, i que a la localitat simbolitzava el canvi de quinta, el foc torna este any per al gener. La foguera s’encendrà el dissabte, a partir de les sis de la tarda, amb l’objectiu de fer brases i que a la nit tots els veïns que ho desitgen puguen sopar al voltant del foc.

David Insa és regidor de festes de Calaceit, i va explicar que “Calaceit tenia ganes de foguera, per la qual cosa es va decidir reprendre esta festa”, la qual anirà a càrrec dels quintos, els qui l’encendran a la tarda i també muntaran una barra. Des de l’ajuntament i els Quintos 2024 es prepararan taules i cadires, com també brasers, perquè totes les penyes que ho desitgen sopen a la foguera, que cremarà darrere de l’antic escorxador. Des de l’organització recorden que cada quadrilla s’ha de portar el sopar.

PROGRAMA:
DISSABTE, 27/01/2024
18:00 h. Encesa de la foguera al Carrer Escorxador.
Sopar popular d’alforja.
Ho organitza: Quintos 2023 Calaceit, Ajuntament de Calaceit.

Mitjans