window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Atadi Vall-de-roures tracta més de 7.000 quilos de paper de diari per usar-lo a les granges

L'associació sense ànim de lucre ha triturat el voltant de 1.000 quilos més respecte a l'any passat. Una oferta laboral que ajuda a la integració de les persones amb discapacitat, a més de ser una gran tasca mediambiental

Video Thumbnail
ATADI Valderrobres tritura més de 7.000 quilos de paper per donar-li ús a explotacions ramaderes
El centre Atadi Vall-de-roures acull les persones amb discapacitat intel·lectual de tota la comarca. El seu objectiu és que els usuaris adquirisquen les habilitats necessàries per a la integració a la comunitat a través de la teràpia ocupacional. Així ho explica Ester Bernad, directora del centre At

El centre Atadi Vall-de-roures acull les persones amb discapacitat intel·lectual de tota la comarca. El seu objectiu és que els usuaris adquirisquen les habilitats necessàries per a la integració a la comunitat a través de la teràpia ocupacional. Així ho explica Ester Bernad, directora del centre Atadi Vall-de-roures, “treballarem l’ocupació, és a dir, se’ls ensenyen tasques prelaborals, en diem així perquè necessiten ajuda i suport. El que fem al centre amb estes tasques és triturar paper de diari per a les granges dels porcs. Els servix de llit als gorrinets, els dona calor i sembla que funciona força bé”.

Un projecte va a l’alça i és que el balanç d’este any, respecte a l’anterior ha estat molt positiu, parlem d’un 20,3% més de producció, passant dels 6.000-7.396 quilos de paper triturat al llarg del 2023. El que, segons Bernad, vol dir que “els nostres clients estan contents i ells fan bé la seua feina”.

Este taller ocupacional transforma el paper de diari per donar servei a les granges de porcs. Un projecte que beneficia els grangers, “estan contents perquè al final el paper fa de llit calòric, estalvien en altres materials que al final no els funcionaven tan bé”. Però també als usuaris d’Atadi Vall-de-roures, perquè “al final se senten útils, s’integren i fan les mateixes coses que la població que no te discapacitat. A més, ells veuen que el que fan diàriament té un resultat final”.

Part de la matèria primera es recull als 10 centres Atadi repartits per la província de Terol, però, a més, des del centre de Valderrobres recullen diaris per diferents llocs de la comarca. “Crec que hem involucrat a tota la província de Terol”, comenta Bernad. Un projecte que no seria possible sense la col·laboració ciutadana.

Però esta no és l’única tasca que es realitza al centre, es treballen a més, altres aspectes molt importants per als usuaris com “la part d’ajust social i personal. Hi ha activitats d’esport, de lleure, fan tallers cognitius i artístics. Al final intentem abastar totes les àrees de la vida, perquè ells vagen assolint totes estes destreses que per la seua discapacitat no poden adquirir d’una altra manera”, explica la directora d’Atadi Vall-de-roures. I és que l’objectiu principal d’esta associació sense ànim de lucre és donar servei a totes les persones amb discapacitat un cop acabada l’edat escolar.

I. APARICIO/M. JIMÉNEZ
Mitjans