Logotips d'organismes oficials

El Matarranya continua de carnaval, on les rues i les disfresses han animat els carrers

Este cap de setmana cinc els municipis de la comarca han celebrat la festa de les disfresses: Calaceit, Beseit, Queretes, la Vall del Tormo i la Portellada. I encara quedaran 4 localitats més per celebrar-lo: Massalió, Pena-roja, Arenys de Lledó i Fondespatla

Video Thumbnail
El Matarranya continua de carnaval, on les rues i les disfresses han animat els carrers
Este cap de setmana passat ha estat molt intens per als xiquets del Matarranya, i és que s'ha celebrat el carnaval a 5 dels 18 municipis de la comarca. Calaceit, Beseit, Queretes i la Vall del Tormo ho van celebrar el dissabte 17, mentre que la Portellada ho va organitzar per al diumenge. En el cas

Este cap de setmana passat ha estat molt intens per als xiquets del Matarranya, i és que s’ha celebrat el carnaval a 5 dels 18 municipis de la comarca. Calaceit, Beseit, Queretes i la Vall del Tormo ho van celebrar el dissabte 17, mentre que la Portellada ho va organitzar per al diumenge.

En el cas de Queretes van realitzar una jornada exclusivament pensada per als menuts, on la rua, la xocolata i una animació infantil no podien faltar. Així ho explicava Ana Estopiñà, de l’AMPA de Queretes, “hem organitzat una rua per tot el poble, amb una mica de música per a fer ambient”, després “hem anat al saló perquè els xiquets s’animen una mica més amb el grup Arpa Contes, que ho fan molt bé i animen molt, i els hem donat berenar”. I Cristina Juan, també de l’AMPA de Queretes, afegia que “comencem primer l’espectacle i a meitat repartim la xocolata calenta i es tanca amb una estoneta més d’actuació”. Un carnaval, el de Queretes, que “és més per als xiquets que per als adults”.

Per altra banda, per als veïns de Calaceit, esta és una festa molt esperada. Una jornada en què hi havia diferents actes des de primera hora del matí. “A primera hora ja han posat uns inflables perquè els xiquets puguen saltar una mica, i així a veure si arribaven una mica cansats a la rua a la tarda, però ha estat al revés, han arribat amb més ganes encara”, afirmava David Insa, regidor de festes de Calaceit. Una rua amenitzada per batucada local ‘Alcabatuk‘, on no podia faltar la carrossa, amb la reina i la lectura del manifest. També es va presentar el nou grup de quintos. “Sant Antoni és el comiat de la quinta anterior, carnaval és la presentació de la quinta nova”, explica Insa, “són ells els encarregats de triar rei o reina del carnaval i llegir el manifest”. Tot seguit, al pavelló, un espectacle del grup Bengala i xocolata calenta. Uuna jornada que no acabava aquí per als veïns de la localitat, perquè, a la nit, l’orquestra va animar un pavelló on tothom anava disfressat. I és que “este any des de l’ajuntament hem apostat per portar orquestres de primera línia i esta nit hem portat Màgia Negra“, comentava el regidor, que afegia que “aquí és estrany que algú no es disfresse. Tots venen disfressats i hi ha molt sarau i esta és una nit molt alegre”. Un dia molt complet que no hagués estat possible sense la col·laboració de tot el poble. “A Calaceit l’organització del carnaval es fa a través del que anomenem la ‘Junta del Carnaval‘, i sempre es fa a través de les associacions que hi ha aquí al poble. Este any hi ha l’AMPA, l’Escola de Música, la junta de Santa Àgueda i les Mestresses de Casa”.

Les disfresses, la música i els espectacles encara no han acabat a la comarca del Matarranya, i és que este cap de setmana arriba el carnaval a Massalió, Pena-roja, Arenys de Lledó i Fondespatla.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans