Logotips d'organismes oficials

Aragó crearà un observatori contra la Violència de Gènere al món rural

La proposta va ser aprovada a través d'una proposició no de llei que va presentar Aragón - Teruel Existe. Tots els partits van estar a favor excepte Vox, que va votar en contra

La diputada Pilar Buj va ser l'encarregada de defensar la proposició no de llei sobre l'observatori al món rural. Foto: NDM

Les Corts d’Aragó han aprovat, en sessió plenària, una proposició no de llei per la creació d’un observatori encarregat d’estudiar el compliment de la llei de protecció integral contra la violència de gènere al món rural. Parlem d’una proposició que va presentar Aragón – Teruel Existe en la sessió del passat dijous 29 de febrer. A través de l’observatori es pretén millorar el servei d’atenció de les dones víctimes de violència de gènere a tot el territori. En este sentit, la diputada de la formació, Pilar Buj, va apuntar que “volem saber si la llei s’està complint bé, si hi ha diferències respecte al seu compliment als nuclis urbans. I si això està passant, veure quines mesures es poden proposar per a millorar el compliment d’esta llei”.

Buj va justificar esta necessitat de fixar el focus al medi rural ja que es tracte d’un àmbit “més complex per a les dones, en perdurar més que en el medi urbà la desigualtat de gènere i els rols sexistes tradicionals”. Per això s’ha proposat crear la nova entitat, la qual complementarà la tasca de l’actual Observatori Aragonès de la Violència sobre la Dona. La diputada de Aragón – Teruel Existe va repassar diverses circumstàncies, com les dificultats laborals, la feminització de la pobresa o el conciliar la vida personal, familiar i professional, que s’intensifiquen en el medi rural. També va parlar d’alguns condicionants, com ara “prendre distància física i mental del teu agressor quan vius en una població menuda on tens tota la teua vida.

La proposició no de llei va tindre el vot favorable del PP, PSOE, CHA, Esquerra Unida, Podemos i PAR, mentre que Vox va votar en contra.

Aquí pots escoltar l’entrevista completa a Pilar Buj, diputada de Teruel Existe a les Corts d’Aragó:

REDACCIÓ
Mitjans