Logotips d'organismes oficials

Massalió estrene el seu caixer automàtic de ‘Ibercaja’

Al poble mai havien tingut un servei d'estes característiques. Des de fa uns mesos, Pena-roja també ha recuperat el caixer d'esta entitat bancària

D'esquerra a dreta, Rosa Orona, alcaldessa de Massalió, María Pilar Pérez, responsable de l'oficina Ibercaja de Massalió, i Pilar Sánchez, directora de Ibercaja Alcanyís. Foto: NDM

Des de fa uns dies, els veïns i visitants de Massalió ja poden retirar diners en efectiu i fer tota classe de gestions bancàries a través del caixer automàtic que Ibercaja ha instal·lat a la seua oficina municipal. El municipi mai no havia tingut un caixer automàtic de cap entitat bancària, i la seua instal·lació era una important demanda ciutadana. Després de les gestions corresponents i la sol·licitud impulsada des de l’actual ajuntament de Massalió, l’entitat va valorar la viabilitat d’instal·lar un caixer a la seua oficina, que té unes dimensions bastant limitades. El servei ja és una realitat, està operatiu i podrà beneficiar tant els usuaris de Ibercaja com altres entitats bancàries, que no s’hauran de desplaçar a localitats veïnes, com solien ser Maella o Calaceit, per a retirar diners o impulsar altres operacions bancàries. Des de l’ajuntament de Massalió van celebrar la instal·lació d’este caixer, que respon a les reivindicacions del medi rural.

María Pilar Pérez Alejos és la responsable de l’oficina ‘Ibercaja’ de Massalió, i va considerar que “Massalió és una localitat que rep molts visitants a l’estiu. El caixer automàtic és un servei molt demanat pels nostres clients de Massalió, i també pel públic estacional”. Per estos motius, l’entitat “ha considerat que, ja que el servei d’atenció al client presencial es preste un dia a la setmana (dijous), el caixer ofereix un servei 24 hores complementari per a tots els veïns i visitants, siguen clients o no de Ibercaja”. A la vegada, Pérez Alejos va recordar que “l’ajuntament de Massalió, a través de la seua alcaldessa i el seu equip, va enviar la sol·licitud a través d’una carta adreçada a l’entitat perquè consideràrem la possibilitat d’instal·lar un caixer automàtic a l’oficina”. El banc va estudiar la viabilitat del projecte i es va donar llum verd a la instal·lació. El servei està operatiu des de mitjans del mes de març.

Al marge de la retirada de diners en efectiu, la responsable de l’oficina ‘Ibercaja’ de Massalió va recordar que a través del caixer automàtic es poden fer diferents transaccions, “des del pagament d’impostos i multes, transferències i traspassos entre llibretes, imprimir extractes, tornar o imprimir rebuts, recarregar targetes, etcètera”. Al mateix temps, Pérez Alejos va recordar que la posada en marxa d’este caixer no alterarà l’horari d’atenció al públic, que continuarà sent “tots els dijous en horari habitual”. Pel que fa a l’ús de les targetes de crèdit i a la banca digital, des de l’oficina Ibercaja de Massalió van recalcar que “els diners en efectiu s’utilitzen cada vegada menys. Els clients demanen més les targetes i els serveis digitals, a través del telèfon mòbil, perquè consideren que és molt còmode i no han d’estar pendents de portar diners en metàl·lic, amb els inconvenients que això genere”. Un canvi cap a la banca digital que va fer un pas de gegant a partir de la pandèmia.

Al costat de Massalió i Castellseràs, que també va estrenar caixer automàtic fa uns mesos, se sume Pena-roja, que des d’inicis d’any ha recuperat el caixer automàtic ‘Ibercaja’. Sobre esta qüestió, Ricardo Blanch, alcalde de la localitat, va dir que “les dos entitats bancàries que operen al nostre municipi tenen caixer automàtic”, cosa a tindre en consideració. “Tenim hotels, bars, tendes i altres negocis on podem pagar a través de la targeta de crèdit. Però de cara als veïns, com també pensant en els visitants, és molt important tindre caixer automàtic”, perquè no sol es poden retirar diners en efectiu, sinó moltes més gestions. L’alcalde de Pena-roja va agrair que Ibercaja torno a tindre caixer a l’oficina del poble, i va celebrar el servei que donen Ibercaja i Caja Rural, “tant per als nostres veïns i visitants, com també per als veïns d’altres localitats que no tenen este servei”.

La banca digital, a l’alça
Des de la mateixa Ibercaja van recordar que “els clients més grans de 65 anys” de la companyia “estan incrementant l’ús dels canals digitals”. Actualment, arriben als 127.000 usuaris d’este rang d’edat, xifra que ha crescut més d’un 13% en l’últim any”. Des de l’entitat financera van afegir que “el 72% de les transferències fetes per este segment de clients és a través de l’app mòbil o de la banca digital”, cosa que confirme l’increment d’ús dels canals virtuals. I és que dos de cada tres clients més grans de 65 anys a Ibercaja “utilitzen els canals en línia, caixers automàtics o fan les seues compres als comerços amb targetes”. A través d’una nota de premsa, Ibercaja també va defensar que “és un dels bancs amb més presència a l’Espanya rural”. De fet, té 405 oficines a municipis inferiors als 5.000 habitants, 208 en pobles que no arriben als 1.000 veïns.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans