Logotips d'organismes oficials

El ple de la Diputació aprove el conveni de col·laboració amb Caja Rural per a les fires agropecuàries

Este programa dispose duna partida pressupostària de 120.000 €. Durant la passada anualitat, 27 municipis es van beneficiar de les ajudes a fires d'estes característiques

Imatge de l'última sessió plenària celebrada a la Diputació, i que va versar, entre altres, sobre les ajudes a fires. Foto: NDM

El ple de la Diputació Provincial, en sessió ordinària del mes de març, va aprovar per unanimitat la firma del conveni de col·laboració entre la institució provincial i la Caja Rural de Teruel per ajudar de forma econòmica la celebració de fires agropecuàries, agroalimentàries i mediambientals per al present exercici. En virtut d’este conveni, la Diputació i Caja Rural col·laboraran econòmicament, de manera coordinada i complementària, per a sufragar els costos de celebració de les fires contemplades a la nostra província durant el vigent any, i que tinguen comitès organitzadors beneficiaris dins del programa d’ajudes a fires d’estes característiques de la província de Terol.

Este programa dispose d’una partida pressupostària total de 120.000 euros, que és el resultat de sumar les quanties màximes de subvenció que a cadascuna de les fires s’ha assignat en funció de l’aplicació del barem de puntuació establert a la normativa del programa, i que es base en les diferents característiques de cada fira. Gràcies a este programa d’ajudes a fires agropecuàries, agroalimentàries i mediambientals, durant la passada anualitat 27 municipis es van veure beneficiats per línies d’ajuda directes per a l’organització de les diferents fires, amb quantitats que van oscil·lar entre els 3.018,84 euros i els 9.056, 52 euros. En total, es van atorgar ajudes per un valor total de 119.998,89 euros per part de la Diputació Provincial als municipis organitzadors.

La renovació d’este programa per a l’anualitat del 2024 és una mostra més de la preocupació de la Diputació Provincial pel sector primari, un dels motors econòmics més importants de la província. A esta línia d’ajuts, i en virtut del conveni que el ple de la Diputació va aprovar el 3 d’abril, Caja Rural se sume a l’ajuda als municipis organitzadors de fires agropecuàries amb una aportació de màxim 12.000 euros, quantitat equivalent al 10% de l’aportació total de la corporació provincial. Després de la celebració de la totalitat de les fires subvencionables a càrrec del programa d’ajudes, i una vegada justificades pels comitès organitzadors davant la Diputació, es procedirà a l’aprovació per part de la institució de les subvencions a concedir a les diferents fires.

REDACCIÓ
Mitjans