Logotips d'organismes oficials

Atadi celebra l’arribada de la primavera amb una proposta esportiva a l’aire lliure

A la jornada van assistir un centenar de persones, entre membres d'Atadi, familiars, treballadors i veïns del Matarranya

El dia de convivència va consistir en una marxa senderista i jocs tradicionals. Foto: NDM

Amb l’excusa del bon temps, l’associació Atadi Valderrobres va organitzar el passat dissabte una jornada de convivència a l’aire lliure. Era una experiència que feien cada dos anys, però que van aturar amb l’arribada de la pandèmia, i ara l’han volgut recuperar. Va ser tot un èxit, ja que hi va assistir un centenar de persones, entre els usuaris del centre de dia i el taller ocupacional, les seues famílies, treballadors i també gent del Matarranya. La cita va tindre lloc a l‘ermita dels Sants de Vall-de-roures i es va organitzar a tall de marxa senderista. Durant el recorregut, hi havia diferents parades amb jocs tradicionals com llançament d’albarca, el ‘palo arrastra0’, bitlles, petanca…

Ester Bernad, la directora d’Atadi Valderrobres, explicava que “va ser un experiment que creiem que va sortir molt bé i la gent del poble es va animar a vindre”. I per als usuaris del centre va ser tota una experiència, “els va encantar, perquè per a ells són trobades entre amics i companys d’altres centres, a més els dona l’oportunitat d’estar a la natura i conèixer llocs diferents. Per a les famílies va representar un espai on poder relacionar-se entre elles i parlar de temes que els afecten, va ser un “espai refugi on estar entre iguals”. Per a Bernad la clau de l’èxit va ser la inclusió, “tot passava per la participació, no només dels treballadors i dels usuaris d’Atadi, sinó també de les famílies i els xiquets, perquè convisqueren i veiessen la discapacitat”. I és que este era l’objectiu final del dia, “que tothom participés en una activitat per a tots i de tots i trencar tabús”.

Vist l’èxit de l’experiència, des de l’associació asseguren que l’any que ve organitzaran alguna cosa semblant. Bernad comentava que porta feina de logística, però que entre tots els centres s’ajuden, i també agraïa el suport de voluntaris, així com dels familiars, l’Ajuntament de Vall-de-roures i la Comarca del Matarranya, que “sempre donen un cop de mà per tirar endavant este tipus de jornades”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans