Logotips d'organismes oficials

Mor José Antonio Sorolla, periodista de la Freixneda i cofundador de ‘El Periódico’

Es va iniciar al 'Diari de Barcelona' i va treballar a diferents mitjans escrits. També va exercir de corresponsal a París

José Antonio Sorolla, en una fotografia de les seues xarxes socials. Foto: NDM

El món del periodisme ha acomiadat José Antonio Sorolla. Nascut l’any 1950 (74 anys) a la població de la Freixneda, Sorolla va iniciar la seua formació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es va graduar en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació. La seua trajectòria periodística es va iniciar al Diari de Barcelona, on va ocupar el càrrec de redactor d’Internacional i Esports entre l’any 1974 i l’any 1978. Va formar part de l’equip fundacional d’El Periódico, on va ser redactor en cap entre els anys 1978 i el 1982. Posteriorment, va dirigir la redacció de Barcelona d’El País entre el 1982 i el 1988. José Antonio Sorolla també va ser corresponsal a París en dos etapes. La primera, a ‘El País’ entre els anys 1988 i 1990, i la segona, a ‘El Periódico’ entre 2006 i 2009. Així mateix, entre els anys 1990 i 2006 va assumir el càrrec de director adjunt d’El Periódico’, on en va establir una gran relació amb el periodista Antonio Franco. De fet, José Antonio Sorolla va ser un dels coordinadors del llibre Antonio Franco, un gegant del periodisme, treball que va publicar el Col·legi de Periodistes de Catalunya en memòria del seu amic.

REDACCIÓ
Mitjans