Logotips d'organismes oficials

Atadi avança en el projecte de residència a Vall-de-roures

La futura residència per a persones amb discapacitat intel·lectual disposarà de 12 places i assistència continuada

El solar per a la nova residència es troba al raval. Foto: NDM

El projecte de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual d’Atadi segueix endavant. Ja el 2022 van adquirir un terreny a Vall-de-roures, al carrer Sant Vicent Paul, al raval, i per a este any volen tindre el projecte acabat i deixar el solar preparat per a la construcció de l’edifici. Ramon Royo, gerent d’Atadi, avançava que “volem enderrocar unes casetes que hi ha en mal estat, deixar només el solar, i, si podem, fer ja la fonamentació”. Després, per fases, aniran completant el projecte, que consistirà en una petita residència, de 12 places, amb servei d’assistència 24 hores, 365 dies a l’any. Segons el gerent, la idea que es busca és “oferir un servei el més proper possible a les famílies i que es converteixi en casa seua”.

Actualment, Atadi compta amb set residències a Alcanyís, Alcorisa, Andorra, Cantavieja, Mora de Rubielos, Utrillas i Terol. Tal com apunta Royo “l’esperit d’Atadi està amb el desenvolupament rural” i per això aposten per residències petites i properes perquè usuaris i treballadors siguin “com una gran família”. De fet, a banda del projecte de Vall-de-roures, també estan immersos en la construcció d’un nou centre a Monreal del Campo.

La residència és una de les demandes més urgents de les famílies del territori. Ja que permetria a les persones amb discapacitat intel·lectual desenvolupar plenament la seua vida amb els serveis i suports necessaris. A més, complementaria el Centre de dia i ocupació amb què compta actualment la localitat. Ara, les persones que requereixen servei d’habitatge s’han de traslladar a la residència d’Alcanyís i per disposar de este servei a Vall-de-roures, encara caldrà esperar. És un projecte de gran envergadura per a l’associació. I, segons expliquen, es farà per fases i al ritme que vagin aconseguint el finançament. “Una part es farà amb fons propis, però n’hi ha una altra on ha d’estar darrere l’administració, amb fons FITE o ajudes al desenvolupament rural”, explica Royo. “La societat i també les administracions han canviat molt les últimes dècades i s’ha avançat, però continua sent difícil aconseguir finançament”, assegura el gerent.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans