Logotips d'organismes oficials

FECOJUPEMA demanda més varietat en els viatges organitzats del Imserso

Els interessats podran inscriure's fins al pròxim 22 de juliol

L’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) ha obert el termini de presentació d’instàncies per a optar al programa de turisme per a persones majors. El mes passat es van convocar 886.269 places que podran sol·licitar-se fins al pròxim 22 de juliol. Aquest programa ofereix tres tipus de viatges: turisme de costa, peninsular, insular i d’escapada. Els últims comprenen circuits culturals, turisme de naturalesa, capitals de província i viatges a Ceuta i Melilla.

El procés d’inscripció pot fer-se telemàticament, però des del Centre Comarcal de Serveis Socials de la Comarca del Matarranyaa també pot realitzar-se.

El Programa de Turisme del Imserso té com a objectiu fomentar l’autonomia de les persones majors, facilitant-los activitats culturals i recreatives, contribuint amb això a millorar la seva salut i qualitat de vida. A més de complir una important funció quant a l’envelliment actiu i saludable.

En el Matarranya són molts els que es beneficien d’aquest programa des de fa anys. Des de la Federació Comarcal de Jubilats i Pensionista del Matarranya (FECOJUPEMA), Fernando Gil, el seu president, destaca que “és indiscutible que ha estat un assoliment per a tots els treballadors jubilats després d’haver treballat durant anys, que puguin aconseguir unes bones vacances”. També destaquen els bons preus d’aquests viatges, però posa també sobre la taula diversos inconvenients que tenen. “En les zones poc poblades, com la província de Terol, els viatges organitzats són escassos. Tens un viatge a Peníscola, un a illa Cristina i potser un altre més, i en dates molt concretes”, explica Gil. Des de la Federació denuncien que les persones dels pobles, que no disposen de vehicle ni possibilitats, poden optar a una oferta que és molt limitada, en comparació amb les grans ciutats com Zaragoza. “Si sempre t’ofereixen els mateixos 3 o 4 destins: Salou, Cambrils, Peníscola… al final t’avorreixes, i a més, si són en temporada baixa i sense activitats o excursions, més. La gent gran ja no ens conformem amb qualsevol cosa”, conclou Gil.

Mitjans