Logotips d'organismes oficials

Les reines, dames i acompanyants estrenen la primera festa de l’estiu

Vall-de-roures dona el tret de sortida a les festes en un acte ple de glamur i bon ambient

Fotografia de grup de les Reines, Dames i Acompanyants al saló de plens de l'ajuntament. Marta Jiménez

L’estiu és temps de festes majors al Matarranya. A la capital comarcal, el 13 de juliol passat, van donar el seu particular tret de sortida, amb la presentació de les Reines, les Dames i els Acompanyants. Es tracta d’un acte molt esperat, on es donen a conèixer els que seran els quintos representants de les festes. És un dia especial, tant per als joves i les seues famílies, com per a tot el poble. Durant la jornada, a Vall-de-roures s’hi respirava un gran ambient. Ja durant el dia, a les cases dels jóvens, es van organitzar convits. Però l’acte oficial va arrencar a la nit. La banda San Antón va obrir l’espectacle amb un petit concert a la plaça Major, mentre els nois i noies disfrutaven d’una recepció a la Casa Consistorial. La Reina i la Reina Taurina, Lorena Lombarte i Mariona Fontanet, descrivien la nit com a “màgica”. “És una nit on es passen molts nervis, però s’ho passa molt bé tot el poble”. Així ho confirmava l’alcalde de la localitat, Carlos Boné. “La presentació és un acte que atrau molt de públic, és una tradició que ens agrada. Com que és la primera festa de l’estiu, la gent l’agafa amb moltes ganes i tothom la disfruta”.

En este acte tradicional i protocol·lari els joves van destacar pels seus vestits plens de glamur i elegància. De fet, tots els jóvens van brillar amb llum pròpia en un ambient de catifa vermella que va entusiasmar tots els presents. Per la porta gran de l’ajuntament, encapçalats per l’alcalde i la reina sortint, van desfilar els quintos. A l’inici del recorregut es va congregar un nombrós públic que no volia perdre’s el passi de la comitiva. Obrint la desfilada i posant la música estava de nou la banda comarcal que els va portà fins al pavelló. Un cop allà, es va presentar tots els assistents les Reines de festes, Dames d’honor i Acompanyants de la quinta de l’any 2024 i es va donar per inaugurat el ball, amb orquestra i discomòbil.

En definitiva, va ser una festa “molt emotiva”, segons explicaven les protagonistes, Lorena Lombarte i Mariona Fontanet. A les quals els espera, juntament amb la resta de jóvens, un estiu molt intens, però que tots esperen amb molta il·lusió. Perquè tal com explica Carlos Boné, “les festes són per a tothom, però els que les viuen amb més intensitat són els jóvens, en especial, els quintos”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans