Logotips d'organismes oficials

Rostida popular, xaranga i ‘Ruta de Catacrocs’ per obrir les Festes de la Torre

La segona quinzena d'agost està carregada de propostes culturals i festives al poble, que es tancarà amb la celebració de Sant Ramon, dia del patró

La xaranga Sempre Sone Bé va amenitzar la 'Ruta dels Catacrocs'. Foto: R. Lombarte

La Torre del Comte ha estrenat les seues Festes Majors. I per no perdre el costum, ho ha fet a la vora de les brases, amb la tradicional rostida popular a la cooperativa, on veïns i visitants van berenar este dimecres per penyes. Enguany, la Comissió de Festes ha repartit més de 70 quilos de llonganissa i 70 quilos més de xoriç, unes 150 barres de pa, així com olives i vi negre. Una bona forma d’agarrar forces, perquè per davant els esperen quatre intensos dies de festa, així com un munt de propostes culturals d’aquí a finals d’agost, quan la Torre celebrarà Sant Ramon, el dia del patró. El primer dia de festes va començar de matí, amb concurs de pintura per als xiquets. I ja de tarde, la berena a la cooperativa, volta de penyes i ‘Ruta de Catacrocs’ acompanyats per la xaranga Sempre Sone Bé i la presència dels cabuts, que van fer córrer als xiquets del poble per la pista de futbito. Molta gent en este inici de les festes. De fet, la Torre és un dels municipis que, proporcionalment, més creix durant l’estiu. Tal com van explicar des de la Comissió, enguany s’han venut unes 500 polseres entre tots aquells que col·laboren en les festes i paguen la quota.

Unes Festes Patronals que tindran una programació molt completa. Avui dijous, campionats de parxís, rummi, guinyot i futbito. Demà, el vermut jotero, el parc infantil i la festa de l’escuma. I per al diumenge, concurs de paelles, jocs entre les colles del poble i correfoc. A tot això, ball per les nits i la celebració del patró del poble, i que enguany caurà en dissabte. Nuri Gil és la regidora de Festes de la Torre, i va concretar que «el dia 31 és sagrat. Enguany vindrà el bisbe, que beneirà una creu que ens han cedit per a l’altar i, a continuació, farem dinar popular a la plaça, cucanyes, una mica de música i la traca final de festes». Però l’agenda de la Torre no acabe aquí, perquè des del dilluns 26 al divendres 30, vespra de Sant Ramon, han preparat diferents propostes culturals molt interessants. Dilluns tindrem un taller infantil de cuina, mentre que el dimarts hi ha una lectura teatralitzada sobre la rebel·lió popular de la Torre. Dijous també s’ha programat concert i un taller de papiroflèxia, mentre que el divendres, vespra del patró, hi haurà sopar popular i discoteca mòbil. Per tant, la segona quinzena d’agost està plena d’activitats i propostes al poble.

A primers d’agost també s’han fet moltes propostes més, com ara diferents sessions de cine a la fresca, i un concert a la llum de les veles a càrrec de Olga y los Ministriles.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans