Logotips d'organismes oficials

El Castell i l’Església de Vall-de-roures tanquen per acollir la gravació d’una sèrie

Fins al dia 7 de setembre els dos monuments no es podran visitar. Els museus estan oberts i es continuaran oferint les visites guiades per la localitat

Avui han començat els treballs per a la gravació d'una sèrie al conjunt històric de Vall-de-roures. Foto: NDM

Avui mateix han començat els treballs per al rodatge de la sèrie de televisió Nero, que s’allargarà fins al 7 de setembre. El castell de Vall-de-roures ha tancat les portes i han començat el desmuntatge de l’interior de les sales per al posterior muntatge de tota l’escenografia necessària per a la gravació. L’església també serà un dels espais que es convertiran en escenari, però esta es mantindrà oberta al públic fins al diumenge.

Per tal d’evitar el màxim d’inconvenients als visitants, Manuel Siurana, director de la Fundació Valderrobres Parimonial, explicava que “tots estos dies continuarem oferint les visites guiades”. A més,  l’església es podrà visitar fins diumenge i també estarà obert el museu de sota el pati d’armes del castell, així com el que hi ha a l’Antic Hospital, al carrer Bonaire.

Així mateix, del 2 al 6 de setembre també estarà tancat l’aparcament del costat del castell i del 2 a 7 tampoc es podrà aparcar al pàrquing de la plaça de bous. I el dimecres 4 a la tarda i el dijous 5 estarà tancada la plaça de l’Església.

De la gravació se’n sap poc, perquè es manté en secret. Això sí, la Comissió de Patrimoni de la Diòcesi de Saragossa sí que en coneix els detalls, perquè ha hagut d’autoritzar tot el que passarà dins l’espai religiós. Siurana explica que “el castell apareixerà a la sèrie, però no com el de Vall-de-roures, sinó que tindrà un altre nom”. La sèrie s’ambientarà també en altres reconeguts monuments com el Monestir de Santes Creus a Tarragona o el Castell de Sant Ferran a Girona. El director de la Fundació reconeix que el de Vall-de-roures, a més de ser “molt bonic i impressionant, té les sales com eren ara fa 500 anys i això fa que sigue relativament fàcil adaptar l’espai per a produccions d’este tipus”.

Cal recordar que la producció es podrà veure a Netflix i és d’origen francès, està ambientada al segle XVI i que narrarà les peripècies d’un sicari al servei d’un noble. Fa un parell de setmanes va tindre lloc també a la capital del Matarranya un càsting per a buscar 250 extres per a les gravacions que es faran estos dies.

M. JIMÉNEZ / R. LOMBARTE
Mitjans