Logotips d'organismes oficials

Pena-roja aprofita al màxim unes llargues festes majors

Este cap de setmana el poble conclourà les festes amb un concert acústic i el jubileu

El chupinazo és un dels moments més divertits i participatius. Foto: M. Jiménez

Este any les festes a Pena-roja abracen dos caps de setmana complets. Van arrencar el divendres de la setmana passada amb una competició de Rummikub i guinyot. A la nit, malgrat el fred, els veïns es van animar a vestir de blanc i van gaudir d’una nit eivissenca plena de sorpreses. El dissabte va ser un dia ben intens amb l’homenatge a les pregoneres,  les tres veïnes que complien enguany els 90 anys, el chuipnazo, i vaquetes a la tarda. La nit es va veure trucada per un ruixat puntual.

El dia de la Festa Major va ser el més solemne, amb missa i processó, tot amenitzat amb la Banda Musical Peñarbés i a la tarda no podien faltar les jotes. Aquella nit va començar la tanda d’orquestres, per Pena-roja este any van passar Límit, Wizard, Montesol i Juniors. Dilluns els veïns van baixar a l’ermita de la Mare de Déu de la Font amb els vestits regionals i dimarts va destacar per una acolorida festa Holi. Dimecres va tancar la primera part de les festes amb el tradicional Ball del Farolet i un petit espectacle pirotècnic.

A Pena-roja, els actes festius es reprenen avui divendres amb un tradeo amb el Artristre i sessió DJ. Dissabte a la tarda hi haurà concert acústic de Merovases, Del Desierto, 4 Arreplegats i Los Draps. I conclouran diumenge amb el jubileu a la Marededeu de la Font.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans