Logotips d'organismes oficials

El CIT inicia el viatge per conèixer a ‘Los 100 de Teruel’

Al Matarranya, els deu representats de la comarca es van reunir a Fondespatla

Video Thumbnail
El CIT inicia el seu viatge per a conèixer a ‘Els 100 de Terol’
El Centre d'Innovació Territorial de Terol (CIT) llança la iniciativa ‘Los 100 de Teruel’, un panell ciutadà que aplegarà 100 persones representatives de tota la província, 10 de cada comarca. Esta és una ferramenta d'opinió i escolta sobre les inquietuds i demandes de la societat de Terol. La cita

El Centre d’Innovació Territorial de Terol (CIT) llança la iniciativa ‘Los 100 de Teruel’, un panell ciutadà que aplegarà 100 persones representatives de tota la província, 10 de cada comarca. Esta és una ferramenta d’opinió i escolta sobre les inquietuds i demandes de la societat de Terol. La cita amb els ’10 del Matarranya’ va tindre lloc a la porta de l’església de Fondespatla. Lloc on, a més, es va instal·lar un micro obert per tal de servir d’altaveu a totes les persones interessades.

Lara Olmo és responsable de comunicació del CIT de Terol, i explica que els 100 de Terol és “el panell ciutadà més gran de la província convocat fins ara”, així com “un altaveu perquè la gent expresse la seua experiència, opinions i anhels sobre esta terra”. A més d’esta iniciativa, s’ha posat a disposició dels habitants un micròfon obert, amb el qual es pretén “traslladar tot este coneixement i experiència vital”, d’una banda, per “donar-li veu i visibilitzar-la”, de l’altra “traslladar-lo a qui té capacitat, a les administracions i a les institucions, de canviar les coses”. L’objectiu és que estes veus s’escolten i siguen tingudes en compte a l’hora d’emprendre qualsevol canvi o qualsevol mesura que afecte les seues vides, que es tinga en compte el que ells opinen.

Al voltant del 53% dels participants són dones i el 46% són homes. El grup es caracteritza per la diversitat, tant generacional com professional, a fi de ”representar, tant com siga possible, les diferents persones que habiten al territori”. Concretament, i entre els 10 del Matarranya, hi ha des de persones jubilades fins a membres del sector de la restauració o del comerç. Este grup divers serà l’encarregat de reflexionar, debatre i generar propostes sobre els reptes i desafiaments que enfronta el nostre territori. “Estem molt contents, perquè creiem que estem aconseguint captar la iniciativa que hi ha al Matarranya, estes ganes de participar i d’explicar amb molt d’orgull el que significa viure en estos pobles”, afirma Olmo.

El Centre d’Innovació Territorial de Terol és una associació d’àmbit provincial creada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte demogràfic en conveni amb la Diputació Provincial de Terol. La seua missió és connectar els agents que impulsen el desenvolupament socioeconòmic de la província i ajuden a l’equilibri territorial. El CIT busca recolzar-los i col·laborar-hi en el desenvolupament de solucions innovadores que responguen a les necessitats del territori.

ISABEL APARICIO / REDACCIÓ
Mitjans