Logotips d'organismes oficials

Morella cancel·le els actes tradicionals del dijous de Sexenni per la mort d’una menor del poble

Ahir a la nit es va produir un accident de circulació a la N-232 en el que es van veure implicats tres vehicles. En el sinistre van morir un home de 44 anys i una xiqueta de 12 anys natural de Morella

Moment del minut de silenci celebrat a la plaça de l'arxiprestal. Foto: NDM

L’ajuntament de Morella ha cancel·lat tots els actes previstos per a avui dijous en el marc de la celebració del 55è Sexenni, després de la mort d’una veïna de la ciutat. Ahir a la nit es va produir un tràgic accident de circulació a la N-232 a l’alçada de la carretera d’accés a Vallibona en el que es van veure implicats tres vehicles. Al lloc dels fets s’hi van traslladar dos unitats del SAMU, una unitat SVB, un metge d’atenció primària i efectius dels parcs de bombers del Baix Maestrat i Els Ports, que es van encarregar d’excarcerar dos persones que havien quedat atrapades i que finalment van perdre la vida. Es tracte d’un home de 44 anys i una xiqueta de 12 anys natural de Morella, i que a la vegada era integrant de la dansa dels teixidors, que pertany al Gremi d’Arts i Oficis. Este matí, el consistori morellà ha emès un comunitat de condol i ha decretat dia de dol oficial, en el qual onejaran les banderes a mitja asta en tots els edificis municipals. Des del Consorci de Bombers van explicar que altres quatre persones de entre 9 mesos i 56 anys van ser ateses de diferent consideració pels serveis sanitaris.

Este succés ha commocionat la ciutat de Morella i tota la comarca dels Ports, i a les 12.30 hores d’este matí s’ha convocat un minut de silenci a la Porta dels Apòstols en senyal de record i suport a les famílies de les víctimes. Des del consistori, i prèvia consulta amb el Gremi de Morellans pel Món en el seu dia de Sexenni, s’ha acordat suspendre tots els actes tradicionals previstos per a avui, com són la Diana, l’Ofrena de Flors des de Sant Miquel, el Retaule, la mascletà i la desfilada dels Cavallers de la Conquesta. A la vegada, i prèvia consulta amb el Gremi d’Arts i Oficis, l’ajuntament també ha anunciat suspendre les diferents danses que integren del gremi durant la resta de dies del Retaule, així com suspendre els actes, a excepció de la missa, del dia del Gremi d’Arts i Oficis, previst per a este diumenge 25 d’agost.

D’altra banda, es mantenen a l’agenda altres activitats organitzades durant el dia d’avui. Així, esta nit l’Espai Firal actuarà el grup valencià Seguridad Social a les 00.00 hores. A més, actuarà el grup Cuatro i la nit finalitzarà amb discomòbil. També el Teatre Municipal acollirà la representació Neures i manies a càrrec de la companyia Tragapinyols.

Enguany, Morella commemore les seues festes sexennals en honor a la Marededéu de Vallivana, una celebració que es remunte al segle XVII en períodes de pesta. Cada dia està dedicat a un gremi diferent i implique pràcticament a tota la ciutat. El tràgic succés d’ahir a la nit ha sacsejat la comunitat morellana.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans