Logotips d'organismes oficials

48 empreses i organismes del Matarranya reben els certificats SICTED a la qualitat turística

Elena Allué, directora de turisme del Govern d'Aragó, va lliurar els reconeiximents i es va reunir amb el consell comarcal

Video Thumbnail
Premis Sicted
La directora general de Turisme del Govern d’Aragó, Elena Allué, va lliurar els certificats de l’SICTED, el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, a 48 empreses i organismes de la comarca del Matarranya. El SICTED és un projecte de millora de qualitat de les destinacions turístiques,

La directora general de Turisme del Govern d’Aragó, Elena Allué, va lliurar els certificats de l’SICTED, el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, a 48 empreses i organismes de la comarca del Matarranya. El SICTED és un projecte de millora de qualitat de les destinacions turístiques, promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb empreses i serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l’objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del turista.

Va ser la seu de la Comarca del Matarranya l’espai que va acollir el lliurament dels reconeixements SICTED a la qualitat turística d’empreses i organismes. El Matarranya és una de les comarques que més distincions ha aconseguit, un total de 48, que confirma la bona feina dels empresaris per oferir una destinació atractiva i de qualitat. Durant l’acte Elena Allué, directora general de Turisme, va reconèixer aquesta tasca i va destacar que “aquesta comarca des de fa molts anys s’ha posicionat com una de les que més està cuidant la qualitat dels establiments turístics; porta treballant moltíssim en diverses vies que són importantíssimes per al futur del turisme en general i per l’aragonès especialment, com és el turisme sostenible i també de la qualitat dels allotjaments”. “Amb aquests certificats venim a reforçar i donar suport al treball que es realitza des d’aquesta comarca”, va apuntar Allué.

Club de Producte BTT 
La directora a més va aprofitar la visita per mantenir una reunió amb els representants del consell comarcal, que li van exposar quines són les necessitats del territori en matèria de turisme. Un dels punts més destacats que van tractar va ser el projecte del Club de producte de BTT que es vol posar en marxa a la zona. Es tractaria d’una nova eina de planificació turística del territori que implicaria tant a la institució pública com a les empreses privades, amb l’objectiu de desenvolupar el turisme de bicicleta aprofitant l’àmplia xarxa de rutes que ja existeixen. Allué es va mostrar interessada en aquesta iniciativa, respecte a la qual va comentar que “hem de buscar la manera de convenir amb la Comarca del Matarranya i des del departament de Turisme un Fons d’Inversions de Terol (FITE) per poder dur a terme actuacions per fer realitat aquest potent projecte de BTT “.

Taxa turística 
Des de diferents sectors del Matarranya s’ha plantejat instaurar una taxa turística. Respecte a aquest tema Allué es va mostrar cautelosa. “S’ha de tenir en compte el que fan en els altres territoris, perquè el món del turisme és molt competitiu i no podem quedar-nos en un segon pla”, va argumentar.

Encara que sí que es va mostrar més partidària d’establir taxes especials als habitatges turístics. “Jo estic per posar taxes a elements que pertorben el bon funcionament del sector, per exemple en l’excés de peticions d’habitatges d’ús turístic i la seva falta de control de viatgers, ja que acaba creant-se una competència desigual pel que fa als establiments hotelers, als quals si se’ls exigeixen una unes normatives molt estrictes”, va concloure la directora general de turisme.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans